Čanak: Zahtev za smenu Pastora u najkraćem mogućem roku

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 19. 12. 2014. | Komentara: 0

Čanak: Zahtev za smenu Pastora u najkraćem mogućem roku

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je večeras da će njegova
stranka "u najkraćem mogućem roku" pokrenuti inicijativu za smenu predsednika Saveza vojvodjanskih Madjara Ištvana Pastora sa mesta predsednika Skupštine Vojvodine.

LSV

Čanak je za agenciju Beta rekao da ta inicijativa neće biti na dnevnom redu skupštinskog zasedanja od 23. decembra, jer to proceduralno nije moguće pokrenuti u tako kratkom roku. Na dnevnom redu te sednice bie Predlog pokrajinske skupštinske odluke o budžetu Vojvodine za 2015. godinu.

Pastor je prethodno izjavio da se ne plaši zahteva za svoju smenu i poručio Čanku da "ako je muško, neka u utorak na sednici parlamenta pokrene proceduru za moju smenu". Čanak je na to odgovorio da nije pitanje ko je muško a ko nije, već "ko laže a ko ne laže" i dodao da Pastor dobro zna da nije moguće
pokrenuti inicijativu za smenu predsednika skupštine u tako kratkom roku, ali to namerno prećutkuje.
- Dakle, nije pitanje da li je neko muško, nego ko laže i ko sedi na četiri stolice a ko ne. Pastor se junači zato što zna da se iz proceduralnih razloga to ne može naći na dnevnom redu sednice u utorak", kazao je Čanak.

(BILSV, 19. 12. 2014)



Događaji | Ponedeljak, 09. 05. 2011. | Komentara: 0

Prva regionalna sednica Parlamenta mladih Srbije u Skupštini APV

NOVI SAD - U Skupštini AP Vojvodine danas je održana prva regionalna sednica Evropskog parlamenta mladih Srbije, na kojoj je učestvovalo oko 50 srednjoškolaca. Među učesnicima današnjeg zasedanja Evropskog parlamenta mladih bili su učenici novosadskih gimnazija Jovan Jovanović Zmaj, Isidora Sekulić, Laza Kostić, Karlovačke gimnazije i učenici srednjih škola Isidor Bajić, Elektro-tehničke i Ekonomske škole u Novom Sadu.
Izjave | Ponedeljak, 09. 05. 2011. | Komentara: 0

Bez razgovora o pokrajinskim izborima

NOVI SAD - Komentarišući najave da bi pokrajinski izbori mogli biti raspisani u septembru ili decembru, odvojeno od republičkih, potpredsednica Izvršnog odbora Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Maja Sedlarević, koja je i potpredsednica Skupštine AP Vojvodine, rekla je za Dnevnik da ne očekuje izbore u Pokrajini pre proleća 2012. godine.
Izjave | Nedelja, 08. 05. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Žrtve su prioritet

NOVI SAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak podržao je danas svojim potpisom osnivanje Regionalne komisije za utvrđivanje činjenica o žrtvama ratova na prostoru SFRJ (REKOM). Ističući da istina i zagađenje nemaju granice, Čanak je rekao da su ovi prostori zagađeni lažima zbog čega je neophodna jedna ovakva zajednička akcija.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook