Članovi Izvršnog odbora LSV Zrenjanin zahtevaju rešavanje problema kafilerije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Ponedeljak, 07. 10. 2019. | Komentara: 0

Članovi Izvršnog odbora LSV Zrenjanin zahtevaju rešavanje problema kafilerije

ZRENJANIN - Članovi i članice Izvršnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin otišli su do kafilerije da izraze svoje nezadovoljstvo zbog širenja neprijatnih mirisa iz kafilerije „Prekon“ i iskažu stav da se problem mora bez odlaganja rešiti.

LSV

- Izvršni odbor LSV primio je veliki broj apela za pomoć od strane građana, posebno onih koji žive ili rade u blizini kafilerije, u kojima se građani žale da ne mogu normalno da žive, da ne mogu da izađu napolje i da imaju fizičke smetnje zbog smrada iz kafilerije. Nesnosan neprijatan miris prouzrokovan radom kafilerije građane Zrenjanina muči već godinama. Osim što je neprijatno živeti u takvom okruženju, širenje ovih mirisa izaziva i posledice po zdravlje pa se kod ljudi javljaju različiti simptomi kao što su zamor, nesanica, mučnina i glavobolja. Širenje ovakvih mirisa nije dozvoljeno ni u jednoj civilizovanoj zemlji – navedeno je u saopštenju IO LSV Zrenjanin.

Kako ističu, iako je rad kafilerije zabranjen na tri godine, uprkos presudi koja je doneta, a zatim i potvrđena, i uprkos neadekvatnoj tehnologiji, kafilerija i dalje bez prekida radi.

- Prošlo je već previše vremena, a problem još nije rešen. Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine pokušala je da nametne ovo pitanje u Skupštini grada, ali predstavnici vladajuće većine glasno ćute o ovoj važnoj temi. Predstavnici kafilerije umesto da rade na rešavanju, pokušavaju da relativizuju problem tvrdeći da ne postoji dokaz o smradu već da je sve na nivou subjektivnih izjava svedoka. Međutim, problem je u lošoj tehnologiji, i ma šta iz kafilerije tvrdili, pojedinačne popravke ne donose poboljšanje. Kvalitet života Zrenjaninaca je na veoma niskom nivou. Oni nemaju zdravu pijaću vodu, uskraćeni su i za čist vazduh – navode zrenjaninski ligaši.

Smatraju da je nedopustivo da se gradski čelnici ponašaju ovako neodgovorno prema Zrenjaninkama i Zrenjanincima. 

- Građani Zrenjanina nisu građani drugog reda i niko nema prava da ih tako tretira! Zahtevamo od gradskih čelnika da bez odlaganja reše ovaj problem koji pogađa naš grad i obezbede našim sugrađanima uslove za kvalitetan i dostojanstven život. Za početak, tražimo da se poštuje zabrana rada kafilerije bez obzira na žalbu apelacionom sudu, a zatim da se obezbedi nova tehnologija ili da se trajno zatvori kafilerija. Tamo gde su ugroženi interesi građana nema mesta kompromisima – zaključeno je u saopštenju Izvršnog odbora LSV Zrenjanin.

 (SzILSV, 07.10.2019)



Odbori LSV | Utorak, 26. 03. 2024. | Komentara: 0

Lokalna vlast u Zrenjaninu 11 meseci nije konstituisala Savet za odbranu i bezbednost

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je nedopustivo, ali i protivno odredbama Statuta grada Zrenjanina što lokalna vlast u Zrenjaninu, gotovo 11 meseci posle imenovanja članova Saveta za odbranu i bezbednost, nije konstituisala ovo telo.
Odbori LSV | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

U čije ime i za čiji račun je organizovana bakljada povodom godišnjice bombardovanja?

Ako huliganske bakljade, praćene militantnim obećanjima, koje se odigravaju na saobraćajnici u neposrednoj blizini spomenika kulture čiju bezbednost i ugrožavaju, nemaju veze sa aktuelnom vlasti i policijskim službama, onda neka se novosadska vlast od njih ogradi i osudi ih, a policija uradi ono što joj je posao. 
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook