Da li je Beograd jedino što postoji u Srbiji?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 11. 02. 2018. | Komentara: 0

Da li je Beograd jedino što postoji u Srbiji?

Novi Sad, 11. februar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da se i aktuelnom kampanjom za beogradske izbore jasno uočava temeljna centralizacija koja vlada u Srbiji.

LSV

Građani ostatka zemlje mogu samo da se začude kada slušaju o projektima koji se realizuju ili će biti realizovani u Beogradu. Pored već famoznog Beograda na vodi, stambeno poslovnih objekata i poslovnih zona u Borči, sve je više informacija o novim školama, renoviranju obrazovnih objekata, povlasticama za starije sugrađane...

Najavljuje se izgradnja metroa, a sa druge strane železničke pruge u Vojvodini i drugim delovima zemlje dozvoljavaju brzinu od 20 do 30 kilometara na čas.

Ima li škola u ostatku Srbije koje treba ranovirati? Ima li škola koje treba izgraditi? Ima li penzionera kojima je potrebna pomoć? Ima li dece kojima su potrebna igrališta?

Politika centralizacije Srbiju je načinila jednom od najzaostalijih evropskih država. 

Kampanja za izbore za novi saziv beogradske Skupštine iznedrila je nove ideje za decentralizaciju Beograda, ali se nije čulo ništa o idejama o decentralizaciji Srbije.

Potpuno nerazumevanje problema cele države, dovodi do apsolutnog prioriteta problema Beograda u odnosu na problem ostalih građana Srbije.

LSV poziva na poštovanje Ustava Republike Srbije. Građani svih delova zemlje treba da bidu ravnopravni. Bojimo se da logika centralizacije to ne poštuje.


Sandra Ristić
poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine
u Skupštini AP Vojvodina



Saopštenja | Četvrtak, 22. 02. 2024. | Komentara: 0

Nedopustiv pritisak na prosvetne radnike

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI poziva Ministarstvo prosvete da obezbede nesmetani rad prosvetnih radnika, kako onih u nastavi, tako onih koji učestvuju u kreiranju nastavnog sadržaja.
Saopštenja | Sreda, 21. 02. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina je naša kuća - očuvaćemo vojvođanski način života

Dan maternjeg jezika prilika je da se naglasi potreba afirmisanja višejezičnosti u Vojvodini.
Odbori LSV | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Nesposobna zrenjaninska vlast prevazilazi samu sebe u neradu

Predstavnici Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani su danas obeležili godinu dana nerada na parkingu u centru grada.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook