Da se u Skupštini Srbije čuje glas Vojvodine i manjina

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 27. 11. 2021. | Komentara: 0

Da se u Skupštini Srbije čuje glas Vojvodine i manjina

SARAJEVO / NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da su ratni zločinci Radovan Karadžić i Ratko Mladić odvratni izdajnici sopstvenog naroda. On je gostujući na N1 Sarajevo istakao da su oni odgovorni za masovne zločine, a potom su se skrivali kao miševi. 

LSV

Zločinci su upropastili državu

- Upropastili su državu, upropastili su narod, navukli na vrat oznaku gadarije celog sveta prema Srbima. Ostavili su državu i narod da pati pod sankcijama godinama, a oni su ne znam kakvi heroji i njima se prave panegirike, jer oni su branitelji srpstva. Kakvog crnog srpstva, to najobičnija fukara koja se krila kao miševi i ostavljala svoje porodice da budu maltretirani. Svoje rođene porodice! I živeli su neki život lažnih identiteta i moj prezir prema tim odvratnim izdajnicima sopstvenog naroda, ljudskosti kao takve, je nešto što ne mogu da iskažem rečima jer je to najniže dno u koje može da se upadne, da se toliko čovek ponizi. U nekom trenutku je takav život gori od smrti zato što u smrt možeš da odeš kao čovek – kazao je Čanak i dodao da i danas postoje oni koji od napljačkanih para finansiraju crtanje murala Ratku Mladiću.

- E, upravo su to stvari zbog kojih, da budem precizan, ne interesuju me rezultati izbora u aprilu jer nijedni izbori ne vrede po lule duvana ako na njima treba da se laže. Ja od ovog neću odustati nikada, pa makar moj glas bio poslednji – naglasio je lider LSV.

Govoreći o izborima koji predstoje u aprilu 2022. godine, Čanak je rekao da će se LSV truditi da se glas Vojvodine jače čuje. I to ne samo glas Vojvodine, nego glas svih manjina. 

- Kada kažem manjine, tu ne mislim samo na nacionalne manjine, tu mislim na sve manjine, jer su i građansko, nadnacionalno, proevropsko mišljenje, nažalost, manjinska mišljenja u Srbiji – dodao je.

Rekao je i da se nada da će opasti podrška populističkim i revizionističkim stavovima.

Rat nije završen

On je rekao da podržava inicijativu „Zločin je zločin“, koju je pokrenuo prvi tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević.

- Samim činjenjem zločina, zločinac se isključio iz bilo koje nacionalne zajednice i upisao se u zločince - kazao je Čanak.

Ocenio je da rat na jugoslovenskom prostoru nije završen već je samo prekinut.

- Koreni zbog kojeg je rat započeo nisu iščupani, ideologije nisu raspravljene - rekao je Čanak.

Istakao je i da Srbija već 30 godina nije na strani pravde, jer se od puča, koji je napravio Slobodan Milošević 1988. godine, Srbija batrga u pokušajima da se u avnojevskim granicama napravi Beogradski pašaluk koji bi se proširio na sve teritorije koje u njega ne spadaju. 

- Bez svesti o složenosti Srbije, bez pravde za sve delove Srbije, i Šumadiju, i Sandžak, i Vojvodinu, i Kosovo bez obzira što ko posmatra pod tom pravdom, tu mira nema - kazao je Nenad Čanak.

Dodao je da Srbija ne može da krene napred bez denacifikacije i lustracije. On je podsetio da se posle rušenja Miloševićevog režima zalagao za zabranu SPS, SRS JUL i SSJ, ali to tadašnja vlast nije prihvatila.

- A upravo iz tih partija su oni koji danas vladaju - kazao je Čanak.

(SzILSV, 27.11.2021)




Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook