Dačić nije vredan pomena. Njemu se svuda priviđaju pare jer ih voli

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 07. 09. 2021. | Komentara: 0

Dačić nije vredan pomena. Njemu se svuda priviđaju pare jer ih voli

BEOGRAD / NOVI SAD - Na Cetinju je pokušano da se zgazi crnogorska država, crnogorski identitet i sve to da se uradi zato da bi se Crna Gora pretvorila u privezak u „srpskom svetu“ koji je potreban aktuelnoj Moskvi za izlazak na Jadran. To je ono što se događa već godinama, izjavio je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak. On je gostujući na televiziji Prva naveo i da je on na Cetinju bio sa prijateljima sa kojima 30 godina deli isti vrednosni sistem. Istakao je i da je Milu Đukanoviću dužan život jer mu ga je spasao 1999. godine. Naveo je i da je Đukanović uspeo da Crnu Goru izvuče na evropski put, da otvore sva poglavlja u pregovorima sa EU, da napravi od nje državu koja se uza sve mane, sve nepotizme, kriminal izvukla iz kaljuge u kojoj se nalazi u sred Balkana.

LSV

- Meni je stalo do evropske Crne Gore zato što je to mesto gde se brani evropska i antifašistička tradicija na ovim prostorima. Đukanović je prešao na našu stranu i zato ga podržavam. Onog momenta kad bi se okrenuo ne bi ga podržavao. Antifašistička i evropska strana, to je moja strana - naveo je Čanak.

Prema njegovim rečima, upravo zbog toga je i otišao na Cetinje koje je nazvao crnogorskim Jerusalimom.

- Trideset zadnjih godina sam na Cetinju na svakom događaju zbog toga što je pre 30 godina Cetinje bilo centar antifašizma i centar antiratnih demonstracija i tu ne biti je bilo apsolutno nevaspitano za svakog ko o sebi želi da misli i sutra. Od tih antiratnih demonstracija koje su se događale pre 30 godina pa do dana današnjeg je to mesto gde su se zadržale antifašističke ideje, gde su glavne majice koje su nošene su one sa likom Ljuba Čupića koga vode da streljaju itd. To je jedna sredina koja je za Crnu Goru i Crnogorce izuzetno značajna kao sredina. To je njihov Jerusalim – naveo je Čanak i dodao da je na Cetinju bio i da podrži ljude sa kojima 30 godina deli iste vrednosti.

Incidenti su namešteni

Lider LSV ističe i da su incidenti namešteni.

- Pre svega, mi smo sedeli u bašti Gradske, jer nije bilo gde da se fizički bude. To je bašta na Dvorskom trgu. Hotel Grand, gde je bilo logično da uzmem sobu ako sam već na Cetinju, je bio zatvoren. Iselili su 300 soba, ljude koji su bili unutra, zato što je inspekcija, koja se volšebno tu stekla, pronašla finansijsku malverzaciju od šest evra. Onda više nije bilo gde, pa smo seli u baštu Gradske, pa smo tamo čekali da vidimo šta će se događati zato što je policija stajala u kordonu. Onda više nisu služili piće zbog toga što je isteklo radno vreme, pa je neko otišao i iz prodavnice doneo jednu količinu pića, da ljudi mogu da se posluže – ispričao je Čanak šta se događalo u nedelju na Cetinju. 

Prema njegovim rečima, u medijima smo mogli da vidimo snimke nekoliko trenutaka kada je dolazilo do kretanja ljudi, ali da su oni ta dva dana (subotu i nedelju) bili mirni i donosili vodu policajcima koji su stajali u kordonu. 

- U pitanju je bila nameštaljka koju je pripremila Vlada Crne Gore, koja je pokušala da u šest sati ujutru isfingira napad Molotovljevim koktelom koji se nije desio. Pitajte Žarka Radulovića koji je svedočio pripremi tog Molotovljevog koktela, koji je pozvao momke koji su bili tamo da uklone provokatora, oni su ga uklonili, tri minute kasnije je policija počela da puca suzavcem u narod a oglasila se Vlada da je policija napadnuta. Nije bilo Molotovljevih koktela, nije bilo napada, nego je policija napala ljude koji su tamo mirno stajali – ispričao je Čanak.

Navodi i da se očekivalo da će neko od ljudi, na koje je pucano gumenim mecima, odgovoriti, da će poginuti neki policajac, pa bi se ro pretvorilo u nasilje koje bi se završilo hapšenjem Mila Đukanovića. 

- To je bio plan Vlade Crne Gore koja je entievropska, anticrnogorska i anticivilizacijska. Ta ista vlada je napala to Cetinje a ovo, ta priča gde su nesrećnog patrijarha Porfirija ubedili da je neko hteo da ga ubije snajperom... gde je snajper? Gde su te zolje? Gde je to oružje za koje se tvrdilo sve vreme da će se desiti ovo ili ono? Sve je to čista laž i ta priča o Milovim teroristima i te stvari je čista laž jer svega toga nije bilo. Zašto nije nađeno neko oružje? Zašto nisu nađeni ti teroristi? BIA spašavala, na teritoriji druge države? Čemu služi Cetinjski manastir? Postoji bunker da se u njemu kriju paravojne jedinice. Pogledajte njihove oznake pa ćete videti – naveo je on i dodao:

- Bio sam tamo zato što je tamo jedan od poslednjih bastiona antifašizma na ovim prostorima, koji pokušava da se slomi grubom silom, prinudom i suzavcem. Tamo je policija radila ono što nikad nisam video, a nagutao sam se suzavca u životu. Oni su išli od ulice do ulice i pucali u prazne ulice patronama suzavca da neko ne bi izašao iz kuće. Oni su čitav jedan grad blokirali.

O Veljoviću i Dačiću

Lider LSV je rekao i da je savetnik Đukanovića Veselin Veljović uhapšen jer dobro poznaje unutrašnji državni aparat, zbog čega je pretnja.

- Aktuelna vlada je marionetska vlada pravljena po diktatu što Moskve, što jednog dela Beograda i služi tome da Crna Gora prestane da bude nezavisna država, da izađe iz NATO-a, da postane deo „srpskog sveta“ i sve to pod izgovorom nekakve zaštite verskih sloboda - naveo je Čanak.

Komentarišući izjavu predsednika SPS-a i Skupštine Srbije Ivice Dačića da je išao u Crnu Goru jer je dobio novac od Đukanovića, Čanak je rekao da bi Dačić trebao „da se pokrije ušima jer su ga izvukli u poslednjem trenutku da ga ne uhapse sa koferčetom para.

- Njemu (Dačiću) se, kao čoveku koji ima dve velike ljubavi, a to su pare i mikrofon, svuda priviđa novac. A što se tiče toga da me napada za ovo ili ono, ako nije pevao i ako sam uspeo da ne peva nego priča o meni, već sam nešto postigao za ovu zemlju. Ivica Dačić nije vredan pomena – zaključio je Čanak. 

(SzILSV, 07.09.2021)




Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.
Izjave | Utorak, 16. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI sigurno izlazi na lokalne izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurno izlazi na predstojeće lokalne izbore u Novom Sadu, izjavila je predsednica novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik. Ona je u izjavi za 021.rs rekla da je LSV – VOJVOĐANI prošle nedelje formirala izborni štab i napravila program prioriteta za koje će se zalagati u narednom periodu. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook