Čanak i Fabrici o Izveštaju EK i ulozi Parlamenta

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Ponedeljak, 23. 04. 2018. | Komentara: 0

Čanak i Fabrici o Izveštaju EK i ulozi Parlamenta

BEOGRAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine i predsednik Odbora za evropske integracije Nenad Čanak i šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici danas su se složili da je izuzetno važan stalni rad na jačanju kontrolne uloge i vidljivosti Parlamenta, prenele su Večernje novosti.

LSV

Oni su u razgovoru o Izveštaju Evropske komisije o napretku Srbije u evrointegracijama posebnu pažnju posvetili ocenama o radu Parlamenta, pri čemu je Čanak konstatovao da je izveštaj realističan, te naglasio da su i Narodna skupština i Vlada Srbije posvećeni evropskim integracijama Srbije.

Čanak je naveo i da Narodna skupština ulaže napore da ima što aktivniju ulogu i da pruži doprinos što bržem i efikasnijem procesu pridruživanja.

(BILSV, 23.04.2018)



Događaji | Petak, 12. 02. 2016. | Komentara: 0

Bogaroški: Subvencije za domaće paore najniže u Evropi

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Branislav Bogaroški razgovarao je danas sa vojvođanskim paorima, o problemima vezanim za sporni zakon o poljoprivrednom zemljištu. Bogaroški je tom prilikom ukazao da se Pokrajina i Republika ne slažu na nekoliko nivoa, između ostalog i u tumačenju pomenuti zakon, a da se sve dešava na štetu poljoprivrednika.
Događaji | Četvrtak, 11. 02. 2016. | Komentara: 0

Šta će biti sa Lukom Novi Sad?

BEOGRAD - Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Nada Lazić upitala je danas Ministarstvo privrede i Vladu Republike Srbije šta planiraju da urade sa Lukom Novi Sad - da li će uvažiti zahteve malih akcionara da se ne privatizuje ovo preduzeće ili će ona doživeti sudbinu ostalih luka u Srbiji, a radnici biti otpušteni.
Događaji | Utorak, 09. 02. 2016. | Komentara: 0

Za red u zaštiti životne sredine - 10,5 milijardi evra

BEOGRAD - Za sređivanje stanja u oblasti zaštite životne sredine u Srbiji potrebno je, prema grubima procenama, oko 10,5 milijardi evra, rečeno je danas na predavanju "Upravljanje otpadnim vodama u Srbiji". 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook