Čanak na čelu Odbora za evropske integracije i međuregionalnu saradnju Skupštine APV

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Četvrtak, 05. 11. 2020. | Komentara: 0

Čanak na čelu Odbora za evropske integracije i međuregionalnu saradnju Skupštine APV

NOVI SAD – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i pokrajinski poslanik „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ Nenad Čanak izabran je za predsednika Odbora za evropske integracije i međuregionalnu saradnju u vojvođanskoj skupštini. 

LSV

Predsednik poslaničke grupe „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ Branislav Bogaroški član je u Odboru za administrativna i mandatna pitanja i Odboru za budžet i finansije. 

Poslanica LSV Olena Papuga članica je Odbora za nacionalnu ravnopravnost i Odbora za obrazovanje i nauku. Nataša Lalić, poslanica LSV u Skupštini APV, članica je Odbora za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu životne sredine i Odbora za ravnopravnost polova.

A poslanik LSV mr Dejan Čapo je član Odbora za omladinu i sport i Odbora za organizaciju uprave i lokalnu samoupravu. Čapo je i potpredsednik Skupštine AP Vojvodine.

U pokrajinskoj skupštini postoji ukupno 19 odbora, a svaki ima predsednika i 10 članova. Odbori kao stalna radna tela se formiraju radi razmatranja i pretresanja pitanja iz nadležnosti Skupštine, predlaganja akata, sagledavanja stanja u određenim oblastima, ali i obavljanja drugih poslova.

(SzILSV, 05.11.2020)



Događaji | Nedelja, 22. 12. 2019. | Komentara: 0

Pokrajinska vlada rekorder u otvaranju muzeja

Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Jovanović ponovio je da poslanici LSV ne podržavaju predlog osnivanje nove ustanove kulture „Muzej 20 21“. On je tokom skupštinske rasprave o ovoj tački dnevnog reda naglasio da osnivanje novog muzeja zahteva više pripreme i raspravu u stručnim krugovima.

Događaji | Nedelja, 22. 12. 2019. | Komentara: 0

Muzej 20 21 - još jedna ustanova koja se osniva na prečac?

Veoma sam ponosan što je moj grad nosilac titule Evropska prestonica kulture 2021, ali da se titula 2021 navodi kao argument za brzopleto osnivanje nove ustanove – to ne stoji, kazao je poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Robert Kolar. 
Događaji | Subota, 21. 12. 2019. | Komentara: 0

Vlast nema strategiju, nego donosi političke pamflete

Prostorni plan o čišćenju kanala Dunav-Tisa-Dunav kod Vrbasa je potreban, ali je on sam nedovoljn. Potrebno je bilo doneti obuhvatniji dokument, koji bi podrazumevao prostorni plan, a koji bi obuhvatio i rešenje uzroka zagađenje kanala, a ne samo čišćenje dela kanala, kazao je pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Jovanović. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook