Čanak posetio Partizansko groblje u Mostaru

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Subota, 25. 06. 2022. | Komentara: 0

Čanak posetio Partizansko groblje u Mostaru

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak posetio je danas Partizansko groblje u Mostaru, koje je nedavno bilo meta napada ekstremnih desničara.

LSV

- Partizansko groblje u Mostaru. Uništili ga oni protiv čijih krvavorukih predaka su se ti partizani borili. Sramota na sve koji su ovo dopustili - napisao je Čanak na Tviteru.

Partizansko spomen-groblje u Mostaru oskrnavljeno je 14. juna i uništeno je skoro svih oko 700 nadgrobnih ploča poginulih boraca Narodnooslobodilačke borbe tokom Drugog svjetskog rata.

Spomen-groblje je i pre toga godinama bilo na meti vandala i na spomenicima su neretko ispisavani fašistički simboli i poruke, u gradu koji je i dalje etnički podeljen na bošnjački i hrvatski dio.

Partizansko groblje u Mostaru je kulturno-istorijski spomenik, čiji je autor poznati beogradski arhitekta Bogdan Bogdanović. Bogdanović je, između ostalog, autor i spomenika “Kameni cvet” koji je podignut u Jasenovcu u Hrvatskoj, u znak sećanje na žrtve ustaškog koncentracionog logora iz Drugog svetskog rata.

(SzILSV, 25.06.2022)



Događaji | Nedelja, 22. 12. 2019. | Komentara: 0

Pokrajinska vlada rekorder u otvaranju muzeja

Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Jovanović ponovio je da poslanici LSV ne podržavaju predlog osnivanje nove ustanove kulture „Muzej 20 21“. On je tokom skupštinske rasprave o ovoj tački dnevnog reda naglasio da osnivanje novog muzeja zahteva više pripreme i raspravu u stručnim krugovima.

Događaji | Nedelja, 22. 12. 2019. | Komentara: 0

Muzej 20 21 - još jedna ustanova koja se osniva na prečac?

Veoma sam ponosan što je moj grad nosilac titule Evropska prestonica kulture 2021, ali da se titula 2021 navodi kao argument za brzopleto osnivanje nove ustanove – to ne stoji, kazao je poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Robert Kolar. 
Događaji | Subota, 21. 12. 2019. | Komentara: 0

Vlast nema strategiju, nego donosi političke pamflete

Prostorni plan o čišćenju kanala Dunav-Tisa-Dunav kod Vrbasa je potreban, ali je on sam nedovoljn. Potrebno je bilo doneti obuhvatniji dokument, koji bi podrazumevao prostorni plan, a koji bi obuhvatio i rešenje uzroka zagađenje kanala, a ne samo čišćenje dela kanala, kazao je pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Jovanović. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook