Čanak posetio Partizansko groblje u Mostaru

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Subota, 25. 06. 2022. | Komentara: 0

Čanak posetio Partizansko groblje u Mostaru

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak posetio je danas Partizansko groblje u Mostaru, koje je nedavno bilo meta napada ekstremnih desničara.

LSV

- Partizansko groblje u Mostaru. Uništili ga oni protiv čijih krvavorukih predaka su se ti partizani borili. Sramota na sve koji su ovo dopustili - napisao je Čanak na Tviteru.

Partizansko spomen-groblje u Mostaru oskrnavljeno je 14. juna i uništeno je skoro svih oko 700 nadgrobnih ploča poginulih boraca Narodnooslobodilačke borbe tokom Drugog svjetskog rata.

Spomen-groblje je i pre toga godinama bilo na meti vandala i na spomenicima su neretko ispisavani fašistički simboli i poruke, u gradu koji je i dalje etnički podeljen na bošnjački i hrvatski dio.

Partizansko groblje u Mostaru je kulturno-istorijski spomenik, čiji je autor poznati beogradski arhitekta Bogdan Bogdanović. Bogdanović je, između ostalog, autor i spomenika “Kameni cvet” koji je podignut u Jasenovcu u Hrvatskoj, u znak sećanje na žrtve ustaškog koncentracionog logora iz Drugog svetskog rata.

(SzILSV, 25.06.2022)



Događaji | Četvrtak, 06. 08. 2020. | Komentara: 0

Dejan Čapo izabran za potpredsednika Skupštine APV

Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine mr Dejan Čapo izabran je za potpredsednika Skupštine AP Vojvodine.
Događaji | Ponedeljak, 13. 07. 2020. | Komentara: 0

Narodni poslanici uputili zahtev za sazivanje odbora koji se bave pitanjem bezbednosti

Narodni poslanici još uvek aktuelnog XI saziva Narodne skupštine uputili su danas zahteve odborima NSRS da sazovu sednice na kojima će se razmatrati izveštaj o tome šta je prethodilo i kako je došlo do nereda i brutalnog odgovora predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova na ulicama Beograda i Novog Sada tokom protesta 7. i 8. jula 2020. godine. 
Događaji | Četvrtak, 04. 06. 2020. | Komentara: 0

Dobra vest u centru Novog Sada!

Predstavnici Ujedinjene demokratske Srbije (UDS), političkog saveza koji okuplja Srbiju 21, Vojvođanski front (Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija i Zajedno za Vojvodinu, Demokratska partija Hrvata Vojvodine, Crnogorska partija, Demokratski blok), Stranku moderne Srbije i Građanski demokratski forum, razgovarali su danas posle podne s građanima i građankama Novog Sada na uglu Zmaj Jovine i Ulice Modene.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook