Članstvo u EU rešava pitanje granica na Balkanu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Ponedeljak, 17. 06. 2019. | Komentara: 0

Članstvo u EU rešava pitanje granica na Balkanu

BEOGRAD - Na Balkanu su večni problem granice. Zato je potrebno učiniti da te granice nestanu, a to se može učiniti samo članstvom u EU - ukazao je predsednik Odbora za evropske integracije Narodne skupštine Republike Srbije i lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak na sastanku Odbora za evropske poslove država članica Višegradske grupe, koji je održan u Bratislavi.

LSV

On je rekao i da je čast biti među onima koji razumeju poziciju Srbije i važnost evropskih integracija.

Rekao je da se Srbija može pohvaliti time što njena druga pokrajina – AP Vojvodina ima najmnogojezičniju Skupštinu u Evropi, što je takođe vrednost koju bi unela u EU.

Čanak je naveo i da Evropska unija mora biti garant mira i stabilnosti i da je Srbija spremna da pruži svoj doprinos i istakao kao značajne pomoć i podršku država članica Višegradske grupe kako bi Srbija što pre postala članica EU.

Na sastanku zaključeno je da su prepoznati napori Srbije u sprovođenju reformi, kao i da bi to trebalo da se odrazi kroz povećanje broja otvorenih i zatvorenih poglavlja. Članice Višegradske grupe (V4) osudile su uvođenje taksi od 100 odsto na robu iz centralne Srbije i Bosne i Hercegovine i pružile podršku članstvu Srbije u EU, za koje će se, kako su se izjasnile, založiti i na 61. Plenarnom sastanku KOSAK, saopšteno je iz parlamenta.
(SzILSV, 17.06.2019)




Događaji | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Srećan 8. mart, Međunarodni dan žena

Svuda i na svakom mestu moramo insistirati na ravnopravnosti, poštovanju i jednakoj zastupljenosti žena u javnom i političkom životu. 
Događaji | Utorak, 11. 07. 2023. | Komentara: 0

Delegacija LSV-Vojvođani na komemoraciji žrtvama genocida u Srebrenici

Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani boravila je danas u Bosni i Hercegovini i prisustvovala komemoraciji povodom godišnjice genocida u Srebrenici.
Događaji | Sreda, 19. 04. 2023. | Komentara: 0

Plan razvoja Vojvodine do 2030. je spisak lepih želja kabineta Igora Mirovića

Poslanici Vojvođanskog fronta – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija nisu podržali predloženi Plan razvoja Autonomne Pokrajine Vojvodine 2023-2030, saopštio je šef ove poslaničke grupe Saša Šućurović. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook