Dan Dunava i Dunavsko čudovište

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 28. 06. 2011. | Komentara: 0

Dan Dunava i Dunavsko čudovište

NOVI SAD " Povodom obeležavanja Dana Dunava, 29. juna Gradski odbor LSV Novi Sad organizovaće sutra akciju prikupljanja PET ambalaže, od 9 do 17 časova, na Keju žrtava racije, na donjem platou između Spomenika žrtvama racije i broda "Zeppelin".

Aleksandra Jerkov

Kako je najavljeno od prikupljenih boca biće napravljena umetnička instalacija "Dunavsko čudovište" koja će krasiti Kej naredna tri dana, kada će biti uklonjena uz saradnju sa "Gradskom čistoćom". Instalaciju će napraviti tri akademska umetnika Laslo Silađi, Julijana Kiš i Slobodan Bodulić.
A povodom obeležavanja Dana Dunava, 29. juna, članice i članovi LSV će prikupljati potpise za inicijativu da Skupština grada Novog Sada donese odluku o prelasku proizvođača sa polietilenksih na biorazgradive kese, istakao je danas predsednik Izvršnog odbora Gradskog odbora LSV Novi Sad Robert Kolar. On je na konferenciji za novinare  ukazao da je ova akcija samo jedna u nizu kojom LSV namerava da utiče na ekološku svest Novosađana i time se napraviti dugoročna investicija.

"Kroz kredite i bespovratna sredstva u malu i srednju proizvdnju, uz investicije Pokrajine ili Republike, može se uticati na zamenu proizvodnje i time bi država uložila u razvoj ekološke svesti. Treba naglasiti da je biorazgradiva proizvodnja svakako jeftinija od polietilenske - naveo je Kolar dodajući da se donošenje pomenute odluke očekuje naredne godine. Kolar ističe i da je potencijal Dunava veliki i da bi se na njemu mogle održavati razne kulturne manifestacije, svirke, prikazivanje filmova, izložbe. Potpredsednica GrO LSV Novi Sad Aleksandra Jerkov navela je da je Vojvodina jedna od prvih učesnica Dunavske strategije što joj omogućava široko polje saradnje sa evropskim zemljama, dajući primer Novosadskog univerziteta koji je tokom reke povezan sa mnogim drugim univerzitetima.

"Dunav je spona koja povezuje evropske zemlje i stvara specifičan identitet koji obvezuje sve koji žive na ovoj reci da budu i odgovorniji prema njoj " rekla je Jerkova. Ona je navela da je najavljena akcija LSV pomalo neobična za jednu partiju, ali da je gledajući na duže staze, ekologija investicija u buduće generacije, a ne u političke ciljeve. Aleksandra Jerkov je podsetila i da  Liga imala niz uspešnih akcija poput borbe za otvaranje policijske stanice na Novom naselju ili inicijative za isplatu pune plate za trudnice, koja je usvojena prošle nedelje.

(BILSV, 28. 06. 2011.)




Događaji | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Srećan 8. mart, Međunarodni dan žena

Svuda i na svakom mestu moramo insistirati na ravnopravnosti, poštovanju i jednakoj zastupljenosti žena u javnom i političkom životu. 
Događaji | Utorak, 11. 07. 2023. | Komentara: 0

Delegacija LSV-Vojvođani na komemoraciji žrtvama genocida u Srebrenici

Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani boravila je danas u Bosni i Hercegovini i prisustvovala komemoraciji povodom godišnjice genocida u Srebrenici.
Događaji | Sreda, 19. 04. 2023. | Komentara: 0

Plan razvoja Vojvodine do 2030. je spisak lepih želja kabineta Igora Mirovića

Poslanici Vojvođanskog fronta – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija nisu podržali predloženi Plan razvoja Autonomne Pokrajine Vojvodine 2023-2030, saopštio je šef ove poslaničke grupe Saša Šućurović. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook