Dejan Čapo položio poslaničku zakletvu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Subota, 10. 05. 2014. | Komentara: 0

Dejan Čapo položio poslaničku zakletvu

BEOGRAD - Sekretar Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine Dejan Čapo, položio je danas u Narodnoj skupštini Republike Srbije zakletvu, čime je započeo mandat narodnog poslanika.

LSV

Čapo je dugogodišnji istaknuti funkcioner LSV koji je, između ostalog, bio i poslanik u Skupštini AP Vojvodine. Ovim činom je poslanička grupa LSV u Skupštini Srbije kompletirana. Podsetimo, na  parlamenrtarnim izborima 16. marta LSV je osvojila ukupno šest mandata, što je za jedan više nego u prethodnom sazivu.

(BILSV, 10. 05. 2014)



Događaji | Sreda, 30. 10. 2013. | Komentara: 0

I Vojvodina da učestvuje u pregovorima sa EU

NOVI SAD – Duboko verujući u rad Tanje Miščević i Pregovaračkog tima za vođenje pregovora o pristupanju Srbije Evropskoj uniji na čijem čelu se nalazi, želim da Srbija pokaže da se menja i time što će u pregovaračke timove u budućnosti biti uključeni i predstavnici pokrajinske administracije, istakla je danas predsednica Odbora za evropske integracije i međuregionalnu saradnju Skupštine AP Vojvodine Maja Sedlarević, govoreći u Novom Sadu na promociji publikacije “Vodič za novinare: Pregovaračka poglavlja 23 i 24 - O čemu pregovaramo?” u izdanju Nezavisnog udruženja novinara Srbije.
Događaji | Utorak, 29. 10. 2013. | Komentara: 0

Kad će početi radovi na putu Sremska Mitrovica - Laćarak

NOVI SAD – Narodni poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Đorđe Stojšić upitao je danas ministra saobraćaja Aleksandra Antića i direktora JP „Putevi Srbije“ Zorana Drobnjaka da li se planira početak radova na putu između Sremske Mitrovice i Laćarka i zbog čega to još uvek nije urađeno.
Događaji | Ponedeljak, 28. 10. 2013. | Komentara: 0

Evropa i AP Vojvodina utemeljene na antifašizmu

NOVI SAD – Otvarajući okrugli sto na temu „Antifašizam – AVNOJ – Autonomija“, potpredsednik Skupštine AP Vojvodine Dušan Jakovljev je rekao da ne postoji bolje mesto gde će se jasnije i bolje razumeti reči kao što su AVNOJ, antifašizam i autonomija, jer je upravo vojvođanska Skupština uspela sve to da prepozna



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook