Finale Kupa se igra u Novom Sadu!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 27. 12. 2011. | Komentara: 0

Finale Kupa se igra u Novom Sadu!

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović pozdravio je danas odluku Fudbalskog saveza Srbije da se finalna utakmica Kupa Srbije u fudbalu odigra u Novom Sadu, na stadionu "Karađorđe".

Aleksandar Jovanovic

Ova odluka je doneta na sednici odbora za hitna pitanja FSS-a, a finalna utakmica najmasovnijeg domaćeg fudbalskog takmičenja, odigraće se 16. maja sledeće godine.

- Smatram da je dobro za domaći fudbal i publiku da se finale Kupa igra i u drugim gradovima, a ne samo u Beogradu. Novi Sad je poslednjih godina uložio značajna sredstva u rekonstrukciju gradskog stadiona "Karađorđe", kako bi se infrastruktura podigla na nivo dostojan najvećih nacionalnih, evropskih i svetskih takmičenja ne samo u fudbalu nego i u drugim sportovima. S toga je odluka da se finale Kupa odigra na "Karađorđu" opravdana i potvrda je naših napora da se i druge sredine dokažu u organizaciji sportskih manifestacija, u ovom slučaju finalnom meču Kupa - kazao je Jovanović.

Predsednik novosadskog parlamenta je inicijativu da se finale Kupa u fudbalu može igrati i van Beograda, uputio Fudbalskom savezu Srbije i predsedniku FSS-a Tomislavu Karadžiću tokom aprila ove godine, navodeći da ne postoje razlozi zbog kojih bi se finale Kupa Srbije održavalo isključivo u Beogradu, pošto su i "ostali gradovi u mogućnosti da, uz određena dodatna ulaganja koja se mogu realizovati i u okviru nacionalnih razvojih i drugih programa, preuzmu ovu obavezu na sebe i ispune je na najbolji mogući način".

Nakon Jovanovićeve inicijative, Izvršni odbor FSS-a doneo je odluku da, pored Beograda, i drugi gradovi mogu da podnesu prijavu za igranje finalnog meča Kupa Srbije. Ovu mogućnost iskoristili su grad Novi Sad i FK Vojvodina, pa su i podneli zahtev za organizovanjem finalne utakmice Kupa Srbije u Novom Sadu. Polufinаlni susreti Kupa odigraće se 21. mаrtа i 11. аprilа 2012. godine, a sаstаju se Crvenа zvezdа i Pаrtizаn, odnosno Borаc i Vojvodinа.

(BILSV, 27.12.2011.)



Događaji | Petak, 21. 08. 2020. | Komentara: 0

Formirana Odbornička grupa LSV u Skupštini grada Novog Sada

Danas je formirana Odbornička grupa “Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine” u Skupštini grada Novog Sada.
Događaji | Četvrtak, 06. 08. 2020. | Komentara: 0

Dejan Čapo izabran za potpredsednika Skupštine APV

Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine mr Dejan Čapo izabran je za potpredsednika Skupštine AP Vojvodine.
Događaji | Ponedeljak, 13. 07. 2020. | Komentara: 0

Narodni poslanici uputili zahtev za sazivanje odbora koji se bave pitanjem bezbednosti

Narodni poslanici još uvek aktuelnog XI saziva Narodne skupštine uputili su danas zahteve odborima NSRS da sazovu sednice na kojima će se razmatrati izveštaj o tome šta je prethodilo i kako je došlo do nereda i brutalnog odgovora predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova na ulicama Beograda i Novog Sada tokom protesta 7. i 8. jula 2020. godine. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook