Javni čas o HIV-u i sidi

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Četvrtak, 01. 12. 2011. | Komentara: 0

Javni čas o HIV-u i sidi

NOVI SAD – Javni čas, povodom 1. decembra, Svetskog dana borbe protiv side, održan je danas u Velikoj sali Skupštine grada i na njemu je prisustvovalo oko stotinu đaka iz novosadskih gimnazija i srednjih škola.

Javni čas

Javni čas o sidi, drugu godinu zaredom, organizovao je predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović, a učenicima i učenicama o ovoj bolesti i njenim posledicama, govorili su predsednik pokrajinske Komisije za borbu protiv side dr Predrag Đurić, predstavnik Udruženja "Cvena linija" Rajko Gresić i šef kabineta Pokrajinskog ombudsmana Pavel Domonji.

– Nakon prošlogodišnjeg iskustva i javnog časa o sidi, imali smo veoma pozitivne reakcije. Zbog toga smo odlučili da i ove godine, za 1. decembar, na Svetski dan borbe protiv side, organizujemo javni čas kako bi mladi ljudi ponovo mogli da učestvuju u razgovoru na istu temu – istakao je Jovanović. On je dodao da je cilj ovakvih skupova da se učenici i učenice informišu i saznaju o svim stvarima koje ih interesuju o HIV-u i sidi.

– Nama je važno da mladi uvide od kolikog je značaja odgovornost, prema sebi i prema drugima, i saznaju preventivne mere u borbi protiv HIV-a – istakao je predsednik gradskog parlamenta. Tokom dvočasovnog predavanja, dr Đurić, Gresić i Domonji su učenicima i učenicama objasnili kako je nastao HIV, kako se prenosi, koje su posledice i kako se leči. Đacima su predočene i najčešće predrasude i neistine vezane za ovu bolest, kao i sa čime se susreću osobe inficirane HIV-om, kako ih prihvataju najbliži, a kako celokupno društvo. Pored predavanja, učenici i učenice novosadskih škola su postavljali i mnogobrojna pitanja, na koja su ima današnji predavači odgovarali.

(BILSV, 01. 12. 2011.)



Događaji | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Srećan 8. mart, Međunarodni dan žena

Svuda i na svakom mestu moramo insistirati na ravnopravnosti, poštovanju i jednakoj zastupljenosti žena u javnom i političkom životu. 
Događaji | Utorak, 11. 07. 2023. | Komentara: 0

Delegacija LSV-Vojvođani na komemoraciji žrtvama genocida u Srebrenici

Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani boravila je danas u Bosni i Hercegovini i prisustvovala komemoraciji povodom godišnjice genocida u Srebrenici.
Događaji | Sreda, 19. 04. 2023. | Komentara: 0

Plan razvoja Vojvodine do 2030. je spisak lepih želja kabineta Igora Mirovića

Poslanici Vojvođanskog fronta – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija nisu podržali predloženi Plan razvoja Autonomne Pokrajine Vojvodine 2023-2030, saopštio je šef ove poslaničke grupe Saša Šućurović. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook