Najveće investicije Vodovoda ikad

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Sreda, 19. 10. 2011. | Komentara: 0

Najveće investicije Vodovoda ikad

NOVI SAD - Ove godine "Vodovod i kanalizacija" beleži najveće investicije do sada i one prelaze 1,3 milijardi dinara. Od ove sume, iz budžeta grada izdvojeno je 472 miliona dinara, a sva sredstva ulažu se u proširenje, rekonstrukciju i unapređenje vodovodne i kanalizacione mreže - istakao je predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović,

Jovanović

prilikom današnjeg obilaska završnih radova na zameni dotrajalih vodovodnih i kanalizacionih cevi u Pašićevoj ulici.

On je podsetio da je infrastruktura u pojedinim delovima grada, kao što je Pašićeva ulica, dotrajala, ali da bez obzira na ekonomsku krizu "grad mora da nastavi sa ulaganjima i razvojem".

- Zamenom cevi i asfaltiranjem, Pašićeva ulica će dobiti potpuno nov izgled. Ovo nije jedina ulica koja se radi u gradu i ja molim sugrađane i sugrađanke za razumevanje za radove koji su u toku - kazao je Jovanović.
Direktor "Vodovoda i Kanalizacije" Branko Bjelajac precizirao je da je ovo najveći investicioni ciklus novosadskog preduzeća ikad. On je rekao da je "Vodovod i kanalizacija" iz sopstvenih sredstava obezbedio oko 900 miliona dinara za ovogodišnje radove, a da je ta suma obezbeđena kroz korekciju cena u protekle dve godine.

- Kroz izgradnju i rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže, taj novac se vraća gradu - ocenio je Bjelajac.

Tokom obilaska završnih radova u Pašićevoj ulici rečeno je da je za rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže izdvojeno oko 30 miliona dinara. Radovi obuhvataju rekonstrukciju 380 metara vodovodne i 180 metara kanalizacione mreže, kao i kućne kanalizacione priključke. Istovremeno, najavljeni su radovi na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži, koji će započeti u naredne dve nedelje i to u ulicama dr Ilije Đuričića, Trandžamentskoj, Tunisava Paunovića, Dragutina Šenka, Ljermontovoj, Ognjena Price, delu Banijske ulice i delu Đurđa Brankovića, kao i u Bogdana Garabantina. Najavljen je i početak rekonstrukcije kanalizacione mreže na Limanu I.

(BILSV, 19.10.2011.)



Događaji | Četvrtak, 02. 06. 2011. | Komentara: 0

Održan okrugli sto na temu decentralizacije u organizaciji LSV i SPO

NOVI SAD - Složena zajednica kao Srbija ne može biti svedena na jedan uniformni sistem, a njena decentralizacija je osnova njene demokratizacije, istaknuto je danas na okruglom stolu "Decentralizacija: Država-Pokrajina-Lokalna samouprava, policentrični razvoj", koju su u Skupštini grada Novog Sada organizovale LSV i SPO.
Događaji | Ponedeljak, 23. 05. 2011. | Komentara: 0

Delegacija LSV na VI Kongresu DPS

PODGORICA - Vladajuća partija u Crnoj Gori, Demokratska partija socijalista, održala je danas u Podgorici šesti stranački Kongres, a ujedno se u Crnoj Gori danas obeležava i peta godišnjica nezavisnosti. Od gostiju iz Srbije kongresu su prisustvovali predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, koji je predvodio delegaciju LSV, funkcioner Liberalno-demokratske partije Zoran Ostojić i članica predsedništva Srpskog pokreta obnove Snežana Miljanić.
Događaji | Ponedeljak, 09. 05. 2011. | Komentara: 0

Prva regionalna sednica Parlamenta mladih Srbije u Skupštini APV

NOVI SAD - U Skupštini AP Vojvodine danas je održana prva regionalna sednica Evropskog parlamenta mladih Srbije, na kojoj je učestvovalo oko 50 srednjoškolaca. Među učesnicima današnjeg zasedanja Evropskog parlamenta mladih bili su učenici novosadskih gimnazija Jovan Jovanović Zmaj, Isidora Sekulić, Laza Kostić, Karlovačke gimnazije i učenici srednjih škola Isidor Bajić, Elektro-tehničke i Ekonomske škole u Novom Sadu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook