Otvorena hladnjača na Najlon pijaci

 
 
Izbori u LSV
Događaji | Sreda, 07. 12. 2011. | Komentara: 0

Otvorena hladnjača na Najlon pijaci

NOVI SAD – Hladnjača novosadskog Javnog komunalnog preduzeća "Tržnica" otvorena je danas na Najlon pijaci i služiće za skladištenje poljoprivrednih proizvoda i sve vrste hrane.

Aleksandar Jovanović

Ovo je prva hladnjača u zemlji, koja je otvorena u sastavu nekog javnog preduzeća, a novu hladnjaču otvorio je predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović, podsećajući da Novi Sad "oduvek teži da bude lider u pružanju komunalnih usluga".

– Novi Sad je uvek pokušavao da bude inovator i ovo je prva hladnjača u državi koja se nalazi u sklopu jednog javnog preduzeća i na pijacama. Ulaganjem i izgradnjom hladnjače doprinosimo poboljšanju usluga novosadskog preduzeća, a to će svakako podići kvalitet poslovanja, razmenu dobara i trgovinu u okviru tržnica – kazao je Jovanović, dodajući da je siguran da će se vrlo brzo uvideti značaj ove investicije. Izgradnja hladnjače je najveća ovogodišnja investicija "Tržnice", u njoj ima mesta za odlaganje 646 pojedinačnih paleta, dok kapacitet u tonama zavisi od vrste robe koja se skladišti. Direktor "Tržnice" Dušan Bajić kaže da je izgradnja hladnjače trajala dve kalendarske godine.

– Ovakvu hladnjaču nema nijedna tržnica niti javno preduzeće u Srbiji. Mi smo pioniri u ovom poslu, ali sam siguran da ćemo i preko poslovanja hladnjače ostvariti dobit – poručio je Bajić, dodajući da "Tržnica" nikada ne može biti na teretu građana i grada. On je objasnio da je izgradnja "Tržnice" i prateće opreme koštala oko 20 miliona dinara, podsećajući da je grad ove godine za novosadsko preduzeće izdvojio 35 miliona dinara, dok su ovogodišnje investicije "Tržnice" vredne 74 miliona dinara. Prema njegovima rečima, još nisu definisali tržišne uslove za izdavanje, jer se čeka reč stručnjaka.

– Nama je sada veći interes da se hladnjača koristi i razradi, nego da se zaradi – zaključio je Bajić.

(BILSV, 07.12. 2011.)Događaji | Utorak, 11. 07. 2023. | Komentara: 0

Delegacija LSV-Vojvođani na komemoraciji žrtvama genocida u Srebrenici

Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani boravila je danas u Bosni i Hercegovini i prisustvovala komemoraciji povodom godišnjice genocida u Srebrenici.
Događaji | Sreda, 19. 04. 2023. | Komentara: 0

Plan razvoja Vojvodine do 2030. je spisak lepih želja kabineta Igora Mirovića

Poslanici Vojvođanskog fronta – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija nisu podržali predloženi Plan razvoja Autonomne Pokrajine Vojvodine 2023-2030, saopštio je šef ove poslaničke grupe Saša Šućurović. 
Događaji | Petak, 24. 02. 2023. | Komentara: 0

Preteći antiukrajinski grafiti na zgradi u kojoj živi član Glavnog odbora LSV

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od nadležnih državnih organa da uhapse i sankcionišu osobe koje su na zgradi u Novom Sadu, u kojoj živi član Glavnog odbora LSV Slobodan Zonić, ispisali poruke mržnje i neprimerene sadržine.
ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook