Počeo Izborni kongres LSV

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Subota, 19. 11. 2022. | Komentara: 0

Počeo Izborni kongres LSV

NOVI SAD – Kongres Lige socijaldemokrata Vojvodine na kojem će biti izabran novi predsednik stranke, održava se danas u Novom Sadu. Delegati Kongresa će prvo birati 11 članova Predsedništva stranke, a potom će od četvoro kandidata koji osvoje najviše glasova birati stranačkog lidera.

LSV

Kongres LSV, 13. po redu, održava se u velikoj sali Novosadskog sajma i prisustvuje mu 380 delegata.

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton rekao je novinarima pre početka da je Kongres demonstracija političkog jedinstva unutar LSV-a oko zalaganja za evropsku budućnost Srbije, za decentralizaciju zemlje i autonomiju Vojvodine, za borbu protiv fašizma.

On je ocenio da u Srbiji danas ne postoji opredeljenje za brži ulazak u EU.

- Tako je bilo i 1990. godine, a tako je i danas. Pre tri decenije Srbija nije shvatila da je pao Berlinski zid, kao što danas ne shvata da je Rusija sa druge strane civilizacije i da je potpuno izolovana - kazao je Marton i dodao da se LSV nedvosmisleno zalaže za uvođenje sankcija Rusiji.

(SzILSV, 19.11.2022)



Događaji | Nedelja, 22. 12. 2019. | Komentara: 0

Pokrajinska vlada rekorder u otvaranju muzeja

Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Jovanović ponovio je da poslanici LSV ne podržavaju predlog osnivanje nove ustanove kulture „Muzej 20 21“. On je tokom skupštinske rasprave o ovoj tački dnevnog reda naglasio da osnivanje novog muzeja zahteva više pripreme i raspravu u stručnim krugovima.

Događaji | Nedelja, 22. 12. 2019. | Komentara: 0

Muzej 20 21 - još jedna ustanova koja se osniva na prečac?

Veoma sam ponosan što je moj grad nosilac titule Evropska prestonica kulture 2021, ali da se titula 2021 navodi kao argument za brzopleto osnivanje nove ustanove – to ne stoji, kazao je poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Robert Kolar. 
Događaji | Subota, 21. 12. 2019. | Komentara: 0

Vlast nema strategiju, nego donosi političke pamflete

Prostorni plan o čišćenju kanala Dunav-Tisa-Dunav kod Vrbasa je potreban, ali je on sam nedovoljn. Potrebno je bilo doneti obuhvatniji dokument, koji bi podrazumevao prostorni plan, a koji bi obuhvatio i rešenje uzroka zagađenje kanala, a ne samo čišćenje dela kanala, kazao je pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Jovanović. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook