Prva regionalna sednica Parlamenta mladih Srbije u Skupštini APV

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Ponedeljak, 09. 05. 2011. | Komentara: 0

Prva regionalna sednica Parlamenta mladih Srbije u Skupštini APV

NOVI SAD - U Skupštini AP Vojvodine danas je održana prva regionalna sednica Evropskog parlamenta mladih Srbije, na kojoj je učestvovalo oko 50 srednjoškolaca. Među učesnicima današnjeg zasedanja Evropskog parlamenta mladih bili su učenici novosadskih gimnazija Jovan Jovanović Zmaj, Isidora Sekulić, Laza Kostić, Karlovačke gimnazije i učenici srednjih škola Isidor Bajić, Elektro-tehničke i Ekonomske škole u Novom Sadu.

Mladi parlamentarci su po uzoru na njihove starije kolege iz Evropskog parlamenta u Strazburu podeljeni u tri radne grupe, održali debate posvećene evrointegracijama, obnovljivim izvorima energije i kulturnoj politici za mlade u Novom Sadu, a rasprava se odvijala na engleskom jeziku. Na početku sednice, članicama i članovima Evropskog parlamenta mladih Srbije obratila se potpredsednica Skupštine AP Vojvodine mr Maja Sedlarević. Pozdravljajući skup, Sedlarevićeva je mladim parlamentarcima čestitala 9. maj, Dan pobede nad fašizmom i Dan Evrope, ističući da su vrednosti za koje se Evropa danas zalaže kao što su antifašizam, mir i tolerancija, ujedno i vrednosti koje zastupa Skupština AP Vojvodine. U prilog tome, Maja Sedlarević je navela i da je Pokrajinski parlament najjezičniji parlament u Evropi, jer je u njemu u službenoj upotrebi čak šest različitih jezika. U razgovoru sa učenicima, potpredsednica Sedlarević je izrazila zadovoljstvo izborom tema o kojima su članovi Evropskog parlamenta mladih Srbije raspravljali na svom prvom regionalnom zasedanju održanom u Novom Sadu.

(BILSV, 09.05.2011.)




Događaji | Petak, 30. 10. 2020. | Komentara: 0

Pokrajinska vlada se neće baviti ustavnim i zakonskim očuvanjem autonomije Vojvodine

Podrška poslaničke grupe „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine novoj Pokrajinskoj vladi izostala je jer je, kako su rekli, evidentno da se ona neće baviti postavljanjem jasnog ustavnog i zakonskog okvira za očuvanjem autonomne pokrajine.
Događaji | Četvrtak, 29. 10. 2020. | Komentara: 0

Skupština APV da bude glas dva miliona građana Vojvodine

AP Vojvodina je došla u poziciju da kao autonomna pokrajina bude bez autonomije, da to „pokrajina“ bude više posprdno nego određujuće stanje, a Vojvodina je reč koja se praktično jedva gde i spominje, izjavio je pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u pokrajinskoj skupštini Nenad Čanak.
Događaji | Subota, 03. 10. 2020. | Komentara: 0

Kostreš: LSV neće menjati svoje vrednosne sisteme zbog saradnje sa SNS-om u Novom Sadu

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da LSV neće menjati svoje vrednosne sisteme i svoju politiku zbog saradnje sa Srpskom naprednom strankom na nižim nivoima vlasti. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook