Prvi priključci za kanalizaciju u Kaću

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Petak, 18. 11. 2011. | Komentara: 0

Prvi priključci za kanalizaciju u Kaću

KAĆ - Prvo domaćinstvo u Kaću povezano je na kanalizaciju, čime je i zvanično, nakon trogodišnjih radova, počelo priključenje kuća na novoizgrađenu sekundarnu kanalizacionu mrežu u ovom naselju.

Jovanovic

Prvom priključenju kuće porodice Bekvalac i puštanju u rad crpne stanice kanalizacije u Kaću prisustvovali su predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović, direktor "Vodovod i kanalizacija" Branko Bjelajac, gradonačelnik Igor Pavličić i predsednik Saveta MZ "Kać" Uroš Lončar.

- U februaru ove godine obilazili smo radove na spajanju magistralnog kolektora kanalizacije u Kaću sa crpnom stanicom u Novom Sadu. U julu ove godine smo bili na ovom istom mestu kada je počela gradnja sekundarne mreže, a danas smo prisustvovali i prvom priključenju domaćinstava na kanalizacionu mrežu u Kaću - kazao je Jovanović.
On je dodao da mu je izuzetno drago što je posao o "kojem se u Skupštini grada pričalo preko deset godina, najzad sproveden u delo".

- Ovo je i jasan pokazatelj da prigradska naselja moraju da imaju iste uslove življenja kao stanovnici i stanovnice, koji žive u urbanom delu grada - podvukao je Jovanović.

Predsednik gradskog parlamenta istakao je i da izgradnja kanalizacije nije samo pitanje "elementarnih uslova života", već se tiče i ekologije, podsetivši na izlivanje septečkih jama u Kaću, ali i na njihovo nepropisno deponovanje. Direktor "Vodovoda i kanalizacije" Branko Bjelajac objasnio je da će dogodine biti izgrađena sekundarna mreža za još trećinu domaćinstava u Kaću, a 2013. godine i za preostala trećinu domaćinstava novosadskog prigradskog naselja. Dosadašnjom izgradnjom sekundarne kanalizacione mreže, stvoreni su uslovi da se oko 600 domaćinstava priključi na kanalizaciju i ugasi septičke jame.

(BILSV, 18.11.2011.)



Događaji | Petak, 24. 02. 2023. | Komentara: 0

Preteći antiukrajinski grafiti na zgradi u kojoj živi član Glavnog odbora LSV

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od nadležnih državnih organa da uhapse i sankcionišu osobe koje su na zgradi u Novom Sadu, u kojoj živi član Glavnog odbora LSV Slobodan Zonić, ispisali poruke mržnje i neprimerene sadržine.

Događaji | Petak, 06. 01. 2023. | Komentara: 0
Događaji | Subota, 24. 12. 2022. | Komentara: 0



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook