Ukinuti slavu Novog Sada

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 22. 11. 2011. | Komentara: 1

Ukinuti slavu Novog Sada

NOVI SAD - Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine dostavila je predsedniku Skupštine grada  predlog da se dnevni red naredne sednice gradskog parlamenta dopuni sa tačkom o ukidanju slave Grada Novog Sada.

Aleksandra Jerkov

Kako za Radio 021 kaže portparolka Lige Aleksandra Jerkov, besmisleno je da grad u kom živi puno ateista i ljudi drugih veroispovesti slavi pravoslavni Đurđic.

- Ukoliko postoji potreba da Novi Sad obeležava neki praznik, postoji mnoštvo datuma iz gradske istorije koji bi se mogli obeležavati umesto gradske slave. Takvi datumi bi značili svim građanima, a ne samo jednom delu, jer u Novom Sadu živi veliki broj građana koji su drugih veroispovesti i ateista - navodi Jerkov. Podsetimo, Đurđic je postao slava Novog Sada 2007. godine, kada su je po hitnom postupku izglasali odbornici radikala, socijalista i DSS-a, koji su tada bili većina u gradskom parlamentu. Novosadska opozicija tada nije glasala za ovu odluku - predstavnici LSV i G17 su smatrali da se na taj način unose podele među Novosađane, dok su demokrate imale zamerke na proceduru.

(BILSV, 22. 11. 2011.)



Događaji | Petak, 30. 10. 2020. | Komentara: 0

Pokrajinska vlada se neće baviti ustavnim i zakonskim očuvanjem autonomije Vojvodine

Podrška poslaničke grupe „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine novoj Pokrajinskoj vladi izostala je jer je, kako su rekli, evidentno da se ona neće baviti postavljanjem jasnog ustavnog i zakonskog okvira za očuvanjem autonomne pokrajine.
Događaji | Četvrtak, 29. 10. 2020. | Komentara: 0

Skupština APV da bude glas dva miliona građana Vojvodine

AP Vojvodina je došla u poziciju da kao autonomna pokrajina bude bez autonomije, da to „pokrajina“ bude više posprdno nego određujuće stanje, a Vojvodina je reč koja se praktično jedva gde i spominje, izjavio je pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u pokrajinskoj skupštini Nenad Čanak.
Događaji | Subota, 03. 10. 2020. | Komentara: 0

Kostreš: LSV neće menjati svoje vrednosne sisteme zbog saradnje sa SNS-om u Novom Sadu

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da LSV neće menjati svoje vrednosne sisteme i svoju politiku zbog saradnje sa Srpskom naprednom strankom na nižim nivoima vlasti. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook