Država da preuzme upravljanje NIS-om

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Četvrtak, 14. 04. 2022. | Komentara: 0

Država da preuzme upravljanje NIS-om

NOVI SAD – Član Saveta za budžet i finansije Lige socijaldemokrata Vojvodine Mlađen Malešević izjavio je da o prodaji Naftne industrije Srbije Rusima i o povlašćenoj rudnoj renti nisu odlučivali građani na čijoj se teritoriji nalazi 95% imovine NIS-a. Zbog toga u pronalaženju rešenja za NIS treba da bude uključena pokrajinska administracija. 

LSV

- To je poznata priča, da se mi nikad nismo pomirili sa tim. Sa tim poklanjanjem imovine građana Vojvodine za ta simbolična mizerna sredstva Ruskoj federaciji i Rusima. U naftnom biznisu nije nužno da neko ima svoju naftu i da je vlasnik resursa da bi uspešno to vodio. Idealno rešenje, što mi smatramo, je da država Republika Srbija preuzme upravljanje Naftnom industrijom Srbije. Taj biznis može da funkcioniše i kada ga država vodi, odnosno menadžment koji bi bio profesionalan i vodio tu firmu kako treba - kazao je Malešević za televiziju Nova S. 

Malešević smatra da ne bi bio prvi put da država proda nacionalnu kompaniju pa je ponovo kupi. Dokaz za to je Telekom za koji, kako kaže, država tvrdi da će biti najbolji u Evropi. 
 

(SzILSV, 14.04.2022)Događaji | Utorak, 28. 06. 2022. | Komentara: 0

Čanak: Užasava me odnos Evropske unije prema agresiji na Ukrajinu

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak poručio je da nema nikakve sličnosti između ratova devedesetih na Balkanu i rata u Ukrajini.
Saopštenja | Ponedeljak, 27. 06. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Vučić i Mirović da kažu zašto je Moravski koridor bitniji od puteva u Vojvodini

Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, političaru koji u našoj zemlji o svemu odličuje, i Igoru Miroviću, predsedniku Pokrajinske vlade, političaru koji se ni za šta ne pita, ali ipak ima formalnu funkciju, zašto je Moravski koridor bitniji od auto-puta Zrenjanin-Beograd, od Fruškogorskog koridora, od Banatske magistrale, od auto-puta Subotica-Sombor, obilaznice oko Zrenjanina...
Događaji | Subota, 25. 06. 2022. | Komentara: 0

Čanak posetio Partizansko groblje u Mostaru

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak posetio je danas Partizansko groblje u Mostaru, koje je nedavno bilo meta napada ekstremnih desničara.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook