Država da preuzme upravljanje NIS-om

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Četvrtak, 14. 04. 2022. | Komentara: 0

Država da preuzme upravljanje NIS-om

NOVI SAD – Član Saveta za budžet i finansije Lige socijaldemokrata Vojvodine Mlađen Malešević izjavio je da o prodaji Naftne industrije Srbije Rusima i o povlašćenoj rudnoj renti nisu odlučivali građani na čijoj se teritoriji nalazi 95% imovine NIS-a. Zbog toga u pronalaženju rešenja za NIS treba da bude uključena pokrajinska administracija. 

LSV

- To je poznata priča, da se mi nikad nismo pomirili sa tim. Sa tim poklanjanjem imovine građana Vojvodine za ta simbolična mizerna sredstva Ruskoj federaciji i Rusima. U naftnom biznisu nije nužno da neko ima svoju naftu i da je vlasnik resursa da bi uspešno to vodio. Idealno rešenje, što mi smatramo, je da država Republika Srbija preuzme upravljanje Naftnom industrijom Srbije. Taj biznis može da funkcioniše i kada ga država vodi, odnosno menadžment koji bi bio profesionalan i vodio tu firmu kako treba - kazao je Malešević za televiziju Nova S. 

Malešević smatra da ne bi bio prvi put da država proda nacionalnu kompaniju pa je ponovo kupi. Dokaz za to je Telekom za koji, kako kaže, država tvrdi da će biti najbolji u Evropi. 
 

(SzILSV, 14.04.2022)Odbori LSV | Sreda, 07. 06. 2023. | Komentara: 0

Mrnuštik: Nedopustiva ležernost odgovornih za bezbednost u Novom Sadu

Predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI Maja Mrnuštik rekla je za 021.rs da je izostala bilo kakva reakcija gradonačelnika, Skupštine grada i novosadske policije na brojne, gotovo svakodnevne slučajeve dojava bombi u školama, te da bi njihovo bilo kakvo javno oglašavanje bilo očekivano zbog funkcije na kojoj su.
Saopštenja | Utorak, 06. 06. 2023. | Komentara: 0

Kostreš pisao ambasadorima SAD, Kanade i Velike Britanije povodom godišnjice iskrcavanja u Normandiji

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI Bojan Kostreš uputio je danas dopis ambasadorima Sjedinjenih Američkih Država, Kanade i Velike Britanije povodom godišnjice iskrcavanja savezničkih snaga u Normandiji.
Odbori LSV | Utorak, 06. 06. 2023. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Uslov za razvoj Zrenjanina je odlazak nesposobne vlasti na čelu sa Salapurom

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI podseća bahatog i nesposobnog zrenjaninskog gradonačelnika Simu Salapuru da se danas navršavaju 254 godine od kada je naš grad carskom poveljom, dobio status Slobodnog carskog trgovišta, svoj prvi Senat i prvi gradski sud. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook