Država da preuzme upravljanje NIS-om

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 14. 04. 2022. | Komentara: 0

Država da preuzme upravljanje NIS-om

NOVI SAD – Član Saveta za budžet i finansije Lige socijaldemokrata Vojvodine Mlađen Malešević izjavio je da o prodaji Naftne industrije Srbije Rusima i o povlašćenoj rudnoj renti nisu odlučivali građani na čijoj se teritoriji nalazi 95% imovine NIS-a. Zbog toga u pronalaženju rešenja za NIS treba da bude uključena pokrajinska administracija. 

LSV

- To je poznata priča, da se mi nikad nismo pomirili sa tim. Sa tim poklanjanjem imovine građana Vojvodine za ta simbolična mizerna sredstva Ruskoj federaciji i Rusima. U naftnom biznisu nije nužno da neko ima svoju naftu i da je vlasnik resursa da bi uspešno to vodio. Idealno rešenje, što mi smatramo, je da država Republika Srbija preuzme upravljanje Naftnom industrijom Srbije. Taj biznis može da funkcioniše i kada ga država vodi, odnosno menadžment koji bi bio profesionalan i vodio tu firmu kako treba - kazao je Malešević za televiziju Nova S. 

Malešević smatra da ne bi bio prvi put da država proda nacionalnu kompaniju pa je ponovo kupi. Dokaz za to je Telekom za koji, kako kaže, država tvrdi da će biti najbolji u Evropi. 
 

(SzILSV, 14.04.2022)



Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook