Država da preuzme upravljanje NIS-om

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 14. 04. 2022. | Komentara: 0

Država da preuzme upravljanje NIS-om

NOVI SAD – Član Saveta za budžet i finansije Lige socijaldemokrata Vojvodine Mlađen Malešević izjavio je da o prodaji Naftne industrije Srbije Rusima i o povlašćenoj rudnoj renti nisu odlučivali građani na čijoj se teritoriji nalazi 95% imovine NIS-a. Zbog toga u pronalaženju rešenja za NIS treba da bude uključena pokrajinska administracija. 

LSV

- To je poznata priča, da se mi nikad nismo pomirili sa tim. Sa tim poklanjanjem imovine građana Vojvodine za ta simbolična mizerna sredstva Ruskoj federaciji i Rusima. U naftnom biznisu nije nužno da neko ima svoju naftu i da je vlasnik resursa da bi uspešno to vodio. Idealno rešenje, što mi smatramo, je da država Republika Srbija preuzme upravljanje Naftnom industrijom Srbije. Taj biznis može da funkcioniše i kada ga država vodi, odnosno menadžment koji bi bio profesionalan i vodio tu firmu kako treba - kazao je Malešević za televiziju Nova S. 

Malešević smatra da ne bi bio prvi put da država proda nacionalnu kompaniju pa je ponovo kupi. Dokaz za to je Telekom za koji, kako kaže, država tvrdi da će biti najbolji u Evropi. 
 

(SzILSV, 14.04.2022)



Saopštenja | Ponedeljak, 04. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš zabranio ligašima koaliciju sa naprednjacima

Članovi Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani, na svojoj devetoj sednici, na predlog predsednika stranke Bojana Kostreša, doneli su odluku o zabrani predizbornih i postizbornih koalicija sa Srpskom naprednom strankom na predstojećim lokalnim izborima.
Saopštenja | Petak, 01. 03. 2024. | Komentara: 0

Vlast gasi škole a diže crkve

Građani su već navikli na katastrofalne poteze vlasti, ali ono što se ovih dana dešava u Novom Sadu i Zrenjaninu pokazuje potpuno odsustvo bilo kakvog osećaja za istinskim potrebama građana.
Odbori LSV | Petak, 01. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani: Uvrstite manifestacije Dani zrenjaninske pijaće vode i Dani plastične ambalaže

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u zrenjaninskoj skupštini juče su na sednici Skupštine grada pokrenuli dvadesetak tema koje su od značaja za život Zrenjaninki i Zrenjaninaca.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook