Država da preuzme upravljanje NIS-om

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 14. 04. 2022. | Komentara: 0

Država da preuzme upravljanje NIS-om

NOVI SAD – Član Saveta za budžet i finansije Lige socijaldemokrata Vojvodine Mlađen Malešević izjavio je da o prodaji Naftne industrije Srbije Rusima i o povlašćenoj rudnoj renti nisu odlučivali građani na čijoj se teritoriji nalazi 95% imovine NIS-a. Zbog toga u pronalaženju rešenja za NIS treba da bude uključena pokrajinska administracija. 

LSV

- To je poznata priča, da se mi nikad nismo pomirili sa tim. Sa tim poklanjanjem imovine građana Vojvodine za ta simbolična mizerna sredstva Ruskoj federaciji i Rusima. U naftnom biznisu nije nužno da neko ima svoju naftu i da je vlasnik resursa da bi uspešno to vodio. Idealno rešenje, što mi smatramo, je da država Republika Srbija preuzme upravljanje Naftnom industrijom Srbije. Taj biznis može da funkcioniše i kada ga država vodi, odnosno menadžment koji bi bio profesionalan i vodio tu firmu kako treba - kazao je Malešević za televiziju Nova S. 

Malešević smatra da ne bi bio prvi put da država proda nacionalnu kompaniju pa je ponovo kupi. Dokaz za to je Telekom za koji, kako kaže, država tvrdi da će biti najbolji u Evropi. 
 

(SzILSV, 14.04.2022)



Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Pružiti zaštitu Ani Lalić i otkriti osobe koje su joj uputile pretnje smrću

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od svih nadležnih državnih organa da pruže zaštitu Ani Lalić, predsednici Nezavisnog društva novinara Vojvodine, kojoj su, zbog javno iskazanog stava o gradnji crkve na novosadskom naselju Liman, upućene jezive pretnje da će biti zaklana u centru Novog Sada.

Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina i Novi Sad brane se na Limanu

Stanovnici Limana pokazali su juče svojim primerom kako se brane vrednosti demokratskog i modernog društva. U velikom broju odazvali su se pozivu Saveta Mesne zajednice Liman i složno dali crveni karton gradskoj vlasti.
Saopštenja | Nedelja, 10. 03. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI podržali inicijativu ProGlasa za slobodne i poštene izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI podržavaju dokument „Dogovor za slobodne i poštene izbore“, koji je inicirala grupa nestranačkih javnih ličnosti okupljenih u inicijativi ProGlas.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook