Državni organi da kažu istinu o incidentu u Sonti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 28. 12. 2017. | Komentara: 0

Državni organi da kažu istinu o incidentu u Sonti

Novi Sad, 28. decembar 2017 - Institucije Republike Srbije ne smeju da iskrivljuju istinu i da govore da incident u Sonti, u kojem je učestvovalo više osoba, nema nikakve veze sa nacionalnom pripadnošću njegovih učesnika. 

LSV

Nažalost, meštani Sonte znaju da incident jeste etnički motivisan. Takođe, pripremaju se i tužbe jer pojedini akteri imaju kriminalnu prošlost za koju nikada nisu odgovarali pred pravosudnim organima. 

Ovaj incident ne sme da se zataška i ovakve situacije ne smeju da se događaju u Srbiji i Vojvodini koja je multietnička, multinacionalna i multikonfesionalna regija.

Prilikom prvog narednog zasedanja Skupštine Republike Srbije, kao narodna poslanica, zatražiću informaciju od ministra policije Nebojše Stefanovića kada će reći istinu o ovom incidentu, kada će, konačno, razrešiti ovu situaciju i na koji način.

Narodna poslanica
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Olena Papuga



Odbori LSV | Petak, 25. 03. 2011. | Komentara: 0

Zastava AP Vojvodine se zavijorila i u Baču

NOVI SAD - Zastava AP Vojvodine od pre neki dan se vijori i na jarbolu ispred zgrade Skupštine opštine Bač. Ovo je 11 opština koja je istakla zastavu od početka akcije članova i aktivista Lige socijaldemokrata Vojvodine koji su, krajem februara, u opštinama gde zastave nije bilo, organizovali predaju zastava predstavnicima lokalne samouprave i zatražili da one budu istaknute u skladu sa Ustavom, zakonima i odlukom Skupštine AP Vojvodine.
Izjave | Petak, 25. 03. 2011. | Komentara: 0

Sedlarevic: Vojvodjanska kancelarija će ubrzati EU integracije Srbije

NOVI SAD - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine i predsednica Odbora za evropske integracije i međuregionalnu saradnju Maja Sedlarević izjavila je da je zadovoljna današnjom odlukom Vlade Republike Srbije da da saglasnost na otvaranje kancelarije AP Vojvodine u Briselu.
Izjave | Četvrtak, 24. 03. 2011. | Komentara: 0

Obeležena godišnjica NATO bombardovanja

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović i gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić, povodom obeležavanja 12 godina od početka NATO bombardovanja Srbije i Dana sećanja na poginule u NATO bombardovanju, položili su danas venac na spomen obeležje u krugu kasarne Vojske Srbije "Jugovićevo".



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook