Nova direktorka Centra za edukaciju LSV mr Maja Sedlarević

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Edukacija LSV | Petak, 25. 01. 2013. | Komentara: 0

Nova direktorka Centra za edukaciju LSV mr Maja Sedlarević

NOVI SAD – Na prvoj konstitutivnoj sednici Glavnog odbora LSV u novom sazivu, mr Maja Sedlarević izabrana je za novu direktoricu Centra za edukaciju Lige socijaldemokrata Vojvodine.

LSV

Maja Sedlarević rođena je 8. aprila 1977. godine u Sremskoj Mitrovici. Diplomirala je na Katedri za srpski jezik i književnost Filozofskog fakulteta u Novom Sadu i stekla zvanje diplomirane profesorke srpskog jezika i književnosti. Takođe, završila je i jednogodišnje specijalističke akademske studije, Odsek "Medijska istraživanja i multikulturalnost", u Novom Sadu, školske 2001/2002. godine. Završila je postdiplomske studije Univerziteta u Novom Sadu, ACIMSI, odsek - Rodne studije, odbranom magistarske teze "Zastupljenost i uticaj žena u Skupštini AP Vojvodine u periodu 2000-2001. godina" stekla je titulu magistarke rodnih nauka Univerziteta u Novom Sadu.

Članica Lige socijaldemokrata Vojvodine je od 1997. godine. Posle velikog, aktivnog rada u okviru Gradskog odbora LSV Sremska Mitrovica i Lige socijaldemokratske vojvođanske omladine, posvetila se radu Foruma žena LSV.

Članica Izvršnog odbora Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine bila je od 2000. do 2005. godine. Od maja 2004. godine do Kongresa LSV decembra 2005. godine bila je generalna sekretarka i predsednica Izvršnog odbora Foruma žena LSV. U januaru 2006. godine imenovana je za predsednicu Foruma žena LSV i postala članica Predsedništva LSV. Od 2008. godine do IX Kongresa LSV održanog decembra 2012 bila je potpredsednica Izvršnog odbora Glavnog odbora LSV.

Predsednica je i Stručnog saveta za pitanja ravnopravnosti polova LSV.

Od oktobra 2004. je poslanica Skupštine AP Vojvodine. Od 2008. do 2012. godine bila je potpredsednica Skupštine AP Vojvodine, kao i predsednica Odbora za evropske integracije i međuregionalnu saradnju i članica Odbora za bezbednost Skupštine AP Vojvodine i Saveta za bezbednost AP Vojvodine. U tom periodu je i predstavljala AP Vojvodinu u Skupštini evropskih regija i bila članica Biroa AER-a. Na izborima održanim 6. maja 2012. po treći put je izabrana za poslanicu u pokrajinskom parlamentu i trenutno je zamenica šefa poslaničke grupe. Takođe, predsednica je Odbora za evropske integracije i međuregionalnu saradnju i članica Odbora za bezbednost.

(BILSV, 25.01.2013)



Edukacija LSV | Subota, 26. 03. 2011. | Komentara: 0

Žene mogu sve, samo im treba pružiti podršku

Seminarom "Žene mogu sve", koji je poslednjeg vikenda juna održan u Subotici, nastavljeno je sa edukacijom kandidata i kandidatkinja za lokalne izbore. Seminar je organizovao Centar za edukaciju LSV, uz pomoć Nacionalnog demokratskog instituta (NDI). Trening su izvele Ana Kandić i Nataša Lalić, zajedno sa Mirjanom Barbulović i Milošem Milovanovićem (NDI).
Edukacija LSV | Nedelja, 30. 01. 2011. | Komentara: 0

Obuka novih trenera i trenerica Centra za edukaciju LSV

Od 21. januara do 12. marta 2011. godine održana su četiri seminara za nove trenere i trenerice Centra za edukaciju Lige socijaldemokrata Vojvodine (Ce LSV) u organizaciji Ce LSV u saradnji s Nacionalnim demokratskim institutom (NDI). Prva dva trodnevna seminara održana su u Studentskom centru u Subotici, a poslednja dva jednodnevna u prostorijama LSV u Novom Sadu.
Edukacija LSV | Sreda, 15. 09. 2010. | Komentara: 0

Instruktaža za kampanju od vrata do vrata

Trenerice i treneri Centra za edukaciju LSV održali su niz intruktaža za aktiviste stranke koji su učestvovali u kampanji ‘Od vrata do vrata' od marta do novembra 2010. godine. U instruktaži su učestvovali: Nataša Lalić, Ana Kandić, Dragana Dukić, Goran Veselinović, Nenad Vezmar, Miodrag Mitrić, Miloš Veselinov, Nebojša Mudrinski i Vladimir Ivančević.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook