Ekstremni desničar Arno Gujon krši zakone Srbije a Vlada ga nagrađuje novom funkcijom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 03. 07. 2024. | Komentara: 0

Ekstremni desničar Arno Gujon krši zakone Srbije a Vlada ga nagrađuje novom funkcijom

Novi Sad, 3. jul 2024 - Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva nadležne organe da preispitaju rad Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, koju je do pre mesec dana vodio francuski ekstremni desničar sa našim pasošem Arno Gujon, i utvrdi njegovu odgovornost.

LSV

U kontroli koju je sprovela Državna revizorska institucija (DRI) ustanovljeno je da su u toku prošle godine, na konkursima Uprave koju je vodio Gujon, značajna sredstva iz srpskog budžeta završavala na računima brojnih nevladinih organizacija, uključujući i desničarske grupe povezane sa njim.

Uplate iz budžeta Srbije završavale su tokom prošle godine na računima u komercijalnim bankama brojnih nevladinih organizacija, a ne na računu Uprave za trezor, kako bi tok novca mogao da se prati, što nalažu zakonski propisi.

Novac od Gujona su dobili i jastrebovi naprednjačke politike na Novosadskom univezitetu, koji su blokirali rad pojedinih fakulteta, nezadovoljni radom pojedinih predavača na njima. Iste te osobe organizovale su i naprednjačke kol centre u Novom Sadu u toku junskih izbora ove godine.

Nažalost, umesto da sama Vlada Srbije analizira izveštaj DRI, ona je francuskog ekstremnog desničara Gujona imenovala na novu funkciju – čelnika Kancelarije za javnu i kulturnu diplomatiju, i na sednici Vlade u maju mesecu preusmerila 3,1 miliona evra, namenjenih za kapitalne investicije, u pravcu Gujonove kancelarije.

Sramota je da Srbija temelj svoje spoljne politike gradi na ovakav način, posebno što to radi uz pomoć čoveka koji je u Fracuskoj godinama važio za promotera ekstremno desnih političkih ideja.

Zahtevam da institucije postupe po zakonu i pokrenu sve aktivnosti u pravcu rasvetljavanja svega šta je rađeno u Upravi za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu.


Aleksandar Marton
portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Izjave | Ponedeljak, 15. 07. 2024. | Komentara: 0

Projekat Jadar i rudarenje litijuma Rio Tinta nastavljeni u tajnosti

Komentarišući pomalo nezainteresovani osvrt Aleksandra Vučića na odluku Ustavnog suda, iako je danima bio najveći lobista Rio Tinta, član Predsedništva LSV – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik kaže da se predsednik Srbije, kao i uvek, krije iza drugih.

Saopštenja | Nedelja, 14. 07. 2024. | Komentara: 0

Puno je posla pred nama. Pobedićemo nasilničku i nedemokratsku vlast!

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI danas obeležava 34. godišnjicu osnivanja. Jula 1990. godine, u danima narastajućeg nacionalističkog ludila, grupa Vojvođana formirala je političku partiju koja je od početka svog delovanja nastupala  sa snažnih antinacionalističkih i antiratnih pozicija.
Izjave | Subota, 13. 07. 2024. | Komentara: 0

Vučić izmišlja neprijatelje, atentate, ličnu ugroženost ili ugroženost svoje porodice...

Aleksandar Olenik, advokat i član predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI, komentarišući izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da region želi uništenje Srbije, kaže da su „svi nacionalisti i agresori uvek izmišljali protivnike, ugroženost naroda ili moguće napade drugih država".ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook