Apatija gora od siromaštva i nezaposlenosti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Petak, 02. 12. 2011. | Komentara: 0

Apatija gora od siromaštva i nezaposlenosti

ČOKA – Regionalna koordinatorka Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine za severni Banat Gordana Perunović Fijat održala je u Čoki, povodom kampanje "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama", predavanje o karakteristikama nasilja prema ženama.

Forum žena

Ona je to nasilje uporedila s nasiljem prema autonomiji Vojvodine, s obzirom da svako nasilje potiče iz istog šablona: mržnje prema drugom i drugačijem. Članice Forum žena OO LSV Čoka su zatim razgovarale i o predstojećoj predizbornojoj kampanji i potrebi da LSV osvoji što više glasova na narednim izborima, pošto bi samo u tom slučaju situacija mogla da bude bolja za ovdašnje stanovništvo. One su istakle da je Čoka, prema navodima "Blica" i drugih medija, u ovom trenutku najnerazvijenija opština u Vojvodini (i u Srbiji), podsećajući pri tom da nekad nije bilo tako, te da su u čoki u doba autonomije Vojvodine radile respektabilne firme i standard stanovništva bio neuporedivo bolji.
– Nezaposlenost i siromaštvo su nam veliki problemi, ali još gora je apatija koja se uvlači u ljude. Danas u celoj opštini imamo svega osam trudnica, i još nije izglasano da im se obezbedi puna plata. Ljudi se žale na nepravdu, ali ne smeju da je prijave lično, nego očekuju da to neko drugi učini umesto njih. Sela u našoj opštini nemaju autobusku vezu sa Čokom, a kamoli sa daljim mestima  – upozorila je predsednica FŽ OO LSV Čoka Serenke Vujić, koja je i  sindikalna aktivistkinja. Ona je naglasila da je dobra volja i rezerva optimizma u kampanji daleko važnija nego u dosadašnjim kampanjama. Čokanke ističu da LSV u Čoki nema novac, medije i druge pogodnosti - ali ima volju da menja situaciju u opštini u pravcu boljeg i sigurnijeg života za sve.   

(BILSV, 02. 12. 2011.)



Forum žena LSV | Subota, 07. 03. 2020. | Komentara: 0

LSV za bolju primenu Zakona o sprečavanju nasilja u porodici

Na stručnom skupu, u organizaciji Kongresnog edukativnog centra, koji je održan u Novom Sadu, pod nazivom „O primeni Zakona o sprečavanju nasilja u porodici“ govorila je Milena Popović Subić, v.d. predsednice Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine. 
Forum žena LSV | Petak, 31. 01. 2020. | Komentara: 0

Država postojećim zakonom manipuliše zaradama porodilja na njihovu štetu

Problemi porodilja se ne rešavaju zato što država pokušava da uštedi na najranjivijoj grupi, na kojoj ne bi nikada smela da štedi. To radi tako što uzima ženama ono što su one zaradile i deo tog novca preusmerava na druga socijalna davanja, u one oblasti koje može da iskoristi kao reklamu za sebe, a radi se ustvari o platama žena koje su se porodile.
Forum žena LSV | Utorak, 26. 11. 2019. | Komentara: 0

Forum žena LSV počeo kampanju sinoć u Novom Bečeju - Najteži korak prijavljivanje nasilja

Nevladine organizacije odradile su veliki posao u svim segmentima borbe protiv nasilja nad ženama i zahvaljujući njihovom angažmanu ovaj društveni problem postao je vidiljiv, doneseni su zakoni i počela je njihova primena od strane institucija, rečeno je juče u Novom Bečeju, na tribini kojom je Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine počeo 16 dana aktivizma za borbu protiv nasilja nad ženama.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook