Forum žena LSV Zrenjanin uručio donaciju samohranoj majci

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Ponedeljak, 06. 06. 2011. | Komentara: 0

Forum žena LSV Zrenjanin uručio donaciju samohranoj majci

ZRENJANIN - Gradska organizacija Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin, posetila je tokom vikenda, povodom Međunarodnog dana deteta, samohranu majku koja živi sa dvema maloletnim ćerkama, od kojih je jedna tromesečna beba, i uručila joj donaciju u odeći, obući i sredstvima za higijenu.

Forum žena LSV

Donaciju su zajedno obezbedili Forum žena LSV Zrenjanin i Udruženje građana "Vojvođanska inicijativa".

"Sve je veći broj nepotpunih porodica u kojima o deci brine samo jedan roditelj, i to u većini slučajeva majka. Osim što svojoj deci predstavljaju i majku i oca, samohrani roditelji moraju sami, često i bez podrške šire familije, da obezbede deci sve što im je potrebno za normalan život i školovanje, a to je u današnje vreme besparice i nedostatka posla gotovo nemoguće " istakla je dr Jovanka Koprivica, potpredsednica GrO LSV Zrenjanin. Ona je dodala da je društvo složno u stavu da im je neophodna pomoć, ali da konkretnih rešenja, za sada, nema.

"Forum žena LSV Zrenjanin je zbog toga odlučio da dobrotvornom akcijom pomogne jednoj samohranoj majci i njenim dvema ćerkama, i na taj način ukaže da čak i pojedinačni, ali konkretni potezi, mogu unekoliko da olakšaju položaj onima koji zaista teško žive " izjavila je Koprivica. U poseti samohranoj majci, koja je nezaposlena živi kao podstanar i pri tom odgaja i vaspitava dve devojčice, osim dr Jovanke Koprivice, bile su i Jelena Tabački, predsednica Mesnog odbora "Gradnulica", Dragana Mihaljević, regionalna koordinatorka Foruma žena LSV, Dijana Ristov, članica FŽ, i Marijana Jakabfalvi, koordinatorka za informisanje GrO FŽ LSV Zrenjanin.

(BILSV, 06. 06. 2011.)




Forum žena LSV | Subota, 07. 03. 2020. | Komentara: 0

LSV za bolju primenu Zakona o sprečavanju nasilja u porodici

Na stručnom skupu, u organizaciji Kongresnog edukativnog centra, koji je održan u Novom Sadu, pod nazivom „O primeni Zakona o sprečavanju nasilja u porodici“ govorila je Milena Popović Subić, v.d. predsednice Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine. 
Forum žena LSV | Petak, 31. 01. 2020. | Komentara: 0

Država postojećim zakonom manipuliše zaradama porodilja na njihovu štetu

Problemi porodilja se ne rešavaju zato što država pokušava da uštedi na najranjivijoj grupi, na kojoj ne bi nikada smela da štedi. To radi tako što uzima ženama ono što su one zaradile i deo tog novca preusmerava na druga socijalna davanja, u one oblasti koje može da iskoristi kao reklamu za sebe, a radi se ustvari o platama žena koje su se porodile.
Forum žena LSV | Utorak, 26. 11. 2019. | Komentara: 0

Forum žena LSV počeo kampanju sinoć u Novom Bečeju - Najteži korak prijavljivanje nasilja

Nevladine organizacije odradile su veliki posao u svim segmentima borbe protiv nasilja nad ženama i zahvaljujući njihovom angažmanu ovaj društveni problem postao je vidiljiv, doneseni su zakoni i počela je njihova primena od strane institucija, rečeno je juče u Novom Bečeju, na tribini kojom je Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine počeo 16 dana aktivizma za borbu protiv nasilja nad ženama.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook