LSV za bolju primenu Zakona o sprečavanju nasilja u porodici

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Subota, 07. 03. 2020. | Komentara: 0

LSV za bolju primenu Zakona o sprečavanju nasilja u porodici

Novi Sad, 07. mart 2020 - Na stručnom skupu, u organizaciji Kongresnog edukativnog centra, koji je održan u Novom Sadu, pod nazivom „O primeni Zakona o sprečavanju nasilja u porodici“ govorila je Milena Popović Subić, v.d. predsednice Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine. 

LSV

Ona je na skupu, u čijem su radu učestvovali predstavnici Javnog tužilaštva, Sigurne ženske kuće, organizacije studenata Pravnog fakulteta u Novom Sadu i Pokrajinskog ombudsmana, iznela zapažanja o pozitivnim merama koje je doneo Zakon, ali i manjkavostima koje su primećene tek kroz njegovu primenu. 

Popović Subić je podsetila na inicijativu Foruma žena LSV iz 2014. godine kada je traženo formiranje posebnih odeljenja pri policijskim upravama na teritoriji AP Vojvodine, u kojima će raditi policijski službenici koji će biti obučeni za slučaju prijave nasilja u porodici i partnerskim odnosima. 

Tokom diskusije o multisektorskoj saradnji institucija zdravstvene i socijalne zaštite, tužilaštva i Ministarstva unutrašnjih poslova, ukazano je na potrebu boljeg prepoznavanja i senzibilisanog reagovanja, ali i manjkavosti, kao što je slučaj naplate lekarskih uverenja koja se dobijaju u slučaju prijave nasilja. 

Forum žena Lige socijaldemokrata aktivno učestvuje u praćenju primene Zakona o sprečavanju nasilja u porodici, ukazujući na propuste ukoliko ih uoči. Za bolje društvo koje je na strani žrtava, sa ciljem sprečavanja nasilja, važno je da svi budemo uključeni. 

Forum žena 
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Forum žena LSV | Četvrtak, 01. 10. 2015. | Komentara: 0

O položaju žena i ulozi porodice u Stajićevu

STAJIĆEVO - Porodični odnosi bili su tema tribine koja je sinoć u Stajićevu organizovao zrenjaninski odbor Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine. 
Forum žena LSV | Ponedeljak, 28. 09. 2015. | Komentara: 0

Kako se suprotstaviti mobingu

NOVI SAD – Gradski odbor Foruma žena LSV Novi Sad organizovao je u petak 25. septembra tribinu "Kako se izboriti sa mobingom", sa ciljem da zainteresovane edukuje u pogledu prepoznavanja mobinga i uputi ih na koje načine se mogu suprotstaviti takvom diskriminatorskom ponašanju od strane pojedinaca, koji su najčešće njihovi pretpostavljeni.
Forum žena LSV | Četvrtak, 10. 09. 2015. | Komentara: 0

LSV podržala izjavu o izbegličkoj krizi

NOVI SAD - Forum žena i Stručni savet za rodnu ravnopravnost Lige socijaldemokrata Vojvodine daju punu podršku apelu evropskoj javnosti CEE ženska mreža i Evropskom forumu za demokratiju i solidarnost.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook