LSV za bolju primenu Zakona o sprečavanju nasilja u porodici

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Subota, 07. 03. 2020. | Komentara: 0

LSV za bolju primenu Zakona o sprečavanju nasilja u porodici

Novi Sad, 07. mart 2020 - Na stručnom skupu, u organizaciji Kongresnog edukativnog centra, koji je održan u Novom Sadu, pod nazivom „O primeni Zakona o sprečavanju nasilja u porodici“ govorila je Milena Popović Subić, v.d. predsednice Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine. 

LSV

Ona je na skupu, u čijem su radu učestvovali predstavnici Javnog tužilaštva, Sigurne ženske kuće, organizacije studenata Pravnog fakulteta u Novom Sadu i Pokrajinskog ombudsmana, iznela zapažanja o pozitivnim merama koje je doneo Zakon, ali i manjkavostima koje su primećene tek kroz njegovu primenu. 

Popović Subić je podsetila na inicijativu Foruma žena LSV iz 2014. godine kada je traženo formiranje posebnih odeljenja pri policijskim upravama na teritoriji AP Vojvodine, u kojima će raditi policijski službenici koji će biti obučeni za slučaju prijave nasilja u porodici i partnerskim odnosima. 

Tokom diskusije o multisektorskoj saradnji institucija zdravstvene i socijalne zaštite, tužilaštva i Ministarstva unutrašnjih poslova, ukazano je na potrebu boljeg prepoznavanja i senzibilisanog reagovanja, ali i manjkavosti, kao što je slučaj naplate lekarskih uverenja koja se dobijaju u slučaju prijave nasilja. 

Forum žena Lige socijaldemokrata aktivno učestvuje u praćenju primene Zakona o sprečavanju nasilja u porodici, ukazujući na propuste ukoliko ih uoči. Za bolje društvo koje je na strani žrtava, sa ciljem sprečavanja nasilja, važno je da svi budemo uključeni. 

Forum žena 
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Forum žena LSV | Četvrtak, 08. 09. 2016. | Komentara: 0

Prvi zadatak - iskoreniti nepismenost

NOVI SAD – Gradski odbor Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad saopštio je danas povodom Međunarodnog dana pismenosti da veliki procenat nepismenih žena u ogromnoj meri utiče na njihov loš položaj u društvu.
Forum žena LSV | Sreda, 06. 04. 2016. | Komentara: 0

Liste čekanja u zdravstvu su nedopustive

ŽABALJ / SOMBOR - Osnovaćemo Pokrajinski fond za zdravstveno osiguranje kao zasebno pravno lice, a uplaćeni doprinosi za obavezno zdravstveno osiguranje biće izvorni prihodi tog fonda. Takvo rešenje garantovaće značajno kvalitetnije zdravstvene usluge u Vojvodini, izjavila je danas članica Skupštine Foruma žena LSV i kandidatkinja za odbornicu u Skupštini opštine Žabalj Svetlana Boškov.
Forum žena LSV | Ponedeljak, 07. 03. 2016. | Komentara: 0

I dalje nisu potpuno ostvarena prava žena u Republici Srbiji

Novi Sad, 07. mart - Forum žena LSV upozorava na to da i posle stotinu godina prava žena u našem društvu i dalje nisu potpuno ostvarena.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook