O prevenciji raka dojke u Aradcu

 
 
Izbori u LSV
Forum žena LSV | Subota, 24. 10. 2015. | Komentara: 0

O prevenciji raka dojke u Aradcu

ZRENJANIN - Aktivistkinje zrenjaninskog Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine razgovarale sa danas sa stanovnicama Aradca i skrenule im pažnju na zastupljenost raka dojke, značaj prevencije i ranog otkrivanja jednog od najučestalijih malignih oboljenja žena. U akciji posvećenoj borbi protiv raka dojke, ligašice su delile letke i uputstva za samopregled u centru mesta.

LSV
 
Predsednica Foruma žena Gradske organizacije LSV Zrenjanin Ankica Dostanić navela je da se žene suočavaju sa slabo plaćenim poslovima, nezaposlenošću, brigom o porodici i da u tim momentima zaboravljaju na sebe i svoje zdravlje.
 
Potpredsednica GrO LSV Zrenjanin i članica Saveta FŽ LSV Marina Malo ovim povodom je istakla da je cilj Foruma žena LSV da se podigne svest žena o važnosti prevencije i samopregleda i ranog otkrivanja promena na dojkama.
 
- Činjenica je da je rak dojki izlečiv ako se otkrije na vreme. Samopregled je ključan u ranom otkrivanju problema i žene bi trebalo da ga urade jednom mesečno, jer tih par minuta mogu biti od presudnog značaja – zaključila je Malo, apelujući na žene da posvete sebi i svom zdravlju malo pažnje i vremena, jer na taj način mogu sačuvati svoj život.
 
(BILSV, 24.10.2015)
Forum žena LSV | Subota, 07. 03. 2020. | Komentara: 0

LSV za bolju primenu Zakona o sprečavanju nasilja u porodici

Na stručnom skupu, u organizaciji Kongresnog edukativnog centra, koji je održan u Novom Sadu, pod nazivom „O primeni Zakona o sprečavanju nasilja u porodici“ govorila je Milena Popović Subić, v.d. predsednice Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine. 
Forum žena LSV | Petak, 31. 01. 2020. | Komentara: 0

Država postojećim zakonom manipuliše zaradama porodilja na njihovu štetu

Problemi porodilja se ne rešavaju zato što država pokušava da uštedi na najranjivijoj grupi, na kojoj ne bi nikada smela da štedi. To radi tako što uzima ženama ono što su one zaradile i deo tog novca preusmerava na druga socijalna davanja, u one oblasti koje može da iskoristi kao reklamu za sebe, a radi se ustvari o platama žena koje su se porodile.
Forum žena LSV | Utorak, 26. 11. 2019. | Komentara: 0

Forum žena LSV počeo kampanju sinoć u Novom Bečeju - Najteži korak prijavljivanje nasilja

Nevladine organizacije odradile su veliki posao u svim segmentima borbe protiv nasilja nad ženama i zahvaljujući njihovom angažmanu ovaj društveni problem postao je vidiljiv, doneseni su zakoni i počela je njihova primena od strane institucija, rečeno je juče u Novom Bečeju, na tribini kojom je Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine počeo 16 dana aktivizma za borbu protiv nasilja nad ženama.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook