Predstavnice LSV na Korčulanskoj letnjoj školi

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Nedelja, 30. 08. 2015. | Komentara: 0

Predstavnice LSV na Korčulanskoj letnjoj školi

KORČULA – Na Korčuli je od 28. do 30. avgusta održana četvrta po redu „Korčulanska letnja škola“, koja okuplja muškarce i žene, predstavnike i predstavnice socijaldemokratskih stranaka i organizacija regiona i međunarodnih partnera.

LSV

Predstavnice Lige socijaldemokrata Vojvodine na ovogodišnjem susretu bile su članica Predsedništva i predsednica Saveta za rodnu ravnopravnost LSV Maja Sedlarević i članica Saveta za rodnu ravnopravnost LSV Ana Pataki, obe nekadašnje predsednice Foruma žena LSV.
Teme ovogodišnje škole bile su fokusirane na rodne politike partija levice i levog centra, povećanje i održivost učešća žena u odlučivanju i kreiranju politike stranke, kao i potreba za obimnijom ideološkom edukacijom i muškaraca i žena u strankama. Predstavnice LSV, osim u diskusiji, učestvovale su i u panelu o funkcionisanju i radu ženskih organizacija u okviru socijaldemokratskih stranaka, njihovoj ulozi i značaju. Takođe, predstavile su i 15 godina rada Foruma žena LSV.
Tokom prethodnih godinu dana, žene socijaldemokratskih stranaka susrele su se dva puta (u Zagrebu i Skoplju) i aktivno radile na izradi Platforme o rodnoj ravnopravnosti koju su uputile svim liderima socijaldemokratskih stranaka regiona, PES-a i Socijalističke internacionale da ih svojim potpisom prihvate i podrže. Predsednik LSV, Nenad Čanak potpisao je Platformu u julu 2015. godine.

(BILSV, 30. 08. 2015)



Forum žena LSV | Subota, 07. 03. 2020. | Komentara: 0

LSV za bolju primenu Zakona o sprečavanju nasilja u porodici

Na stručnom skupu, u organizaciji Kongresnog edukativnog centra, koji je održan u Novom Sadu, pod nazivom „O primeni Zakona o sprečavanju nasilja u porodici“ govorila je Milena Popović Subić, v.d. predsednice Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine. 
Forum žena LSV | Petak, 31. 01. 2020. | Komentara: 0

Država postojećim zakonom manipuliše zaradama porodilja na njihovu štetu

Problemi porodilja se ne rešavaju zato što država pokušava da uštedi na najranjivijoj grupi, na kojoj ne bi nikada smela da štedi. To radi tako što uzima ženama ono što su one zaradile i deo tog novca preusmerava na druga socijalna davanja, u one oblasti koje može da iskoristi kao reklamu za sebe, a radi se ustvari o platama žena koje su se porodile.
Forum žena LSV | Utorak, 26. 11. 2019. | Komentara: 0

Forum žena LSV počeo kampanju sinoć u Novom Bečeju - Najteži korak prijavljivanje nasilja

Nevladine organizacije odradile su veliki posao u svim segmentima borbe protiv nasilja nad ženama i zahvaljujući njihovom angažmanu ovaj društveni problem postao je vidiljiv, doneseni su zakoni i počela je njihova primena od strane institucija, rečeno je juče u Novom Bečeju, na tribini kojom je Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine počeo 16 dana aktivizma za borbu protiv nasilja nad ženama.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook