Prvi zadatak - iskoreniti nepismenost

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Četvrtak, 08. 09. 2016. | Komentara: 0

Prvi zadatak - iskoreniti nepismenost

NOVI SAD – Gradski odbor Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad saopštio je danas povodom Međunarodnog dana pismenosti da veliki procenat nepismenih žena u ogromnoj meri utiče na njihov loš položaj u društvu.

LSV

- Podaci do kojih dolazimo ukazuju da je situacija u Srbiji alarmantna: više od milion ljudi u Srbiji nije išlo u školu ili nije završilo osnovnu školu. Pogotovo zabrinjava činjenica da je od tog broja 80 procenata žena. Ova činjenica doprinosi tome da su one nekonkurentne na tržištu rada i da se njima lako može manipulisati. Želimo da skrenemo pažnju naposledice nebrige za opismenjavanje i obrazovanje u državi koja iz dana u dan obećava svojim građanima prosperitet i bolji život – ističe u saopštenju predsednice GrO Foruma žena LSV Novi Sad Sonja Golubović.

Ona ukazuje i da u Srbiji ima više od milion nepismenih, te da ako se tome doda podatak da polovina pismenih ne poseduje i informatičku pismenost, onda je situacija poražavajuća. 

- Smatrati pismenošću ono što se pod tim pojmom podrazumevalo pre 100 godina, zaista je primitivno i zaostalo. Problem velikog broja nepismenih Forum žena LSV GrO Novi Sad smatra za veliku pretnju, jer nepismenost i neobrazovanost guraju ljude na marginu društvenih dešavanja, a žene zaustavljaju u borbi za ravnopravnost – zaključila je Golubović i dodala da nepismenost, posebno nepismenost žena, treba iskoreniti i time omogućiti pravu ravnopravnost polova.

(BILSV, 08.09.2016)



Forum žena LSV | Nedelja, 06. 03. 2016. | Komentara: 0

Nema dovoljno žena na mestima odlučivanja

ZRENJANIN - Povodom Međunarodnog dana žena, zrenjaninske ligašice podsetile su svoje sugrađanke na značaj 8. marta i pitanja koja se tiču položaja žena. Predsednica Foruma žena Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin, Ankica Dostanić, navela je da položaj žena nije zatvoren „okvir“, neki zabran, niti usputna tema za raspravu, jer život žena prožima celokupnu stvarnost.
Forum žena LSV | Subota, 05. 03. 2016. | Komentara: 0

LSV će poštovani principe rodne ravnopravnosti

NOVI SAD - Na predlog Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine, predsednik LSV Nenad Čanak potpisao je Inicijativu „Za ravnopravno učešće žena u odlučivanju“ Akademije ženskog liderstva.
Forum žena LSV | Sreda, 03. 02. 2016. | Komentara: 0

Pomoć ligašica Udruženju Altruist

ŽABALJ - Predsednica Foruma žena Opštinsko odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Žabalj, Miholjka Matić, posetila je sa najbližim saradnicama Udruženje građana „Altruist“ iz ovog mesta i uručila im plastifikator, što je i dogovoreno prilikom prethodne posete.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook