Ženski pokret juče, danas, sutra

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Sreda, 06. 03. 2019. | Komentara: 0

Ženski pokret juče, danas, sutra

NOVI SAD – Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine održao je u utorak, 5. marta 2019. godine, druženje kojim otpočinje seriju tribina na različite teme.

LSV

Po rečima Milene Popović Subić, poverenice Foruma žena LSV, ovakvi susreti bi trebalo da postanu tradicionalni i da se žene okupljaju svakog prvog utorka u mesecu i razgovaraju na aktuelne teme.

Na sinoćnom okupljanju govorilo se o ženskom pokretu, njegovom značaju i razvoju, kao i značaju 8. marta, Međunarodnog dana žena, ali i poziciji žene u društvu danas. Uvodničarka je bila Maja Sedlarević, magistarka rodnih studija Univerziteta u Novom Sadu.

Zajednička ocena članica Foruma žena LSV jeste da je položaj žena, iako u mnogim oblastima unapređen, i dalje nezavidan i da i dalje moraju da se bore za svoja prava i da dokažu koliko mogu, žele i vrede.



Forum žena LSV | Četvrtak, 08. 09. 2016. | Komentara: 0

Prvi zadatak - iskoreniti nepismenost

NOVI SAD – Gradski odbor Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad saopštio je danas povodom Međunarodnog dana pismenosti da veliki procenat nepismenih žena u ogromnoj meri utiče na njihov loš položaj u društvu.
Forum žena LSV | Sreda, 06. 04. 2016. | Komentara: 0

Liste čekanja u zdravstvu su nedopustive

ŽABALJ / SOMBOR - Osnovaćemo Pokrajinski fond za zdravstveno osiguranje kao zasebno pravno lice, a uplaćeni doprinosi za obavezno zdravstveno osiguranje biće izvorni prihodi tog fonda. Takvo rešenje garantovaće značajno kvalitetnije zdravstvene usluge u Vojvodini, izjavila je danas članica Skupštine Foruma žena LSV i kandidatkinja za odbornicu u Skupštini opštine Žabalj Svetlana Boškov.
Forum žena LSV | Ponedeljak, 07. 03. 2016. | Komentara: 0

I dalje nisu potpuno ostvarena prava žena u Republici Srbiji

Novi Sad, 07. mart - Forum žena LSV upozorava na to da i posle stotinu godina prava žena u našem društvu i dalje nisu potpuno ostvarena.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook