Bez ulaganja u privredu ni bolnice neće imati pacijente

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Govori | Petak, 30. 03. 2018. | Komentara: 0

Bez ulaganja u privredu ni bolnice neće imati pacijente

NOVI SAD – Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Robert Kolar pitao je juče u Skupštini AP Vojvodine da li se planira neki kredit ili zajam za pokretanje privrede. Kako je rekao, ukoliko ne pokrenemo privredu u Vojvodini, džaba bolnica u koje ulažemo, jer u Vojvodini neće ostati niko da se u njima leči.

LSV

Kolar je tokom rasprave naglasio da namena sredstava iz rebalansa nije upitna nikom, što nije slučaj sa modelom finansiranja. Međutim, kako je dodao, vlast je vlast i ona ima pravo da odlučuje na koji će način šta da finansira. 

- Ono što ja postavljam sebi kao pitanje, na prvom mestu, a onda i svima vama ovde, je da li ćemo u skorije vreme uzimati neki zajam ili prebacivati neka neutrošena sredstva na neke suštinske privredne pokretače u Vojvodini. Nije sporno da su nam bolnice neophodne da bismo lečili ljude. Ali, ukoliko ne budemo pokrenuli privredu Vojvodine, na način na koji ona zaista mora da bude pokrenuta i kao što je nekada davno bila, u Vojvodini neće ostati nikoga da se u njoj leči - zaključio je Robert Kolar.

(BILSV, 30.03.2018)



Govori | Sreda, 18. 09. 2019. | Komentara: 0

Sklonost ka populizmu pokrajinske vlasti, bez rezultata u radu

Nedostatak strategije, vizije, ideje, populističko ponašanje vladajuće garniture i nedoslednost u poštovanju donetih odluka samo su neki od razloga zbog kojih poslanici Lige socijaldemokrata Vojvodine nisu podržali predloženi rebalans budžeta AP Vojvodine za 2019. godinu. 
Govori | Sreda, 18. 09. 2019. | Komentara: 0

Vlast neprecizno planira budžet Vojvodine

Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Saša Šućurović izjavio je danas da poslanici LSV neće podržati predloženi rebalans budžeta AP Vojvodine za 2019. godinu jer je on posledica nepreciznog budžetskog planiranja. Kako kaže, rebalans nije opravdan i služi u promotivne svrhe. Šućurović je zamerio mala izdvajanja za poljoprivredu i što se za privredu i turizam u rebalansu ne odvaja nijedan dinar.
Govori | Sreda, 18. 09. 2019. | Komentara: 0

LSV ne može da prihvati izveštaj o izvršenju budžeta APV

Šef poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Branislav Bogaroški izjavio je danas da poslanici Lige ne mogu da prihvate izveštaj o izvršenju budžeta AP Vojvodine za 2019. godinu u periodu januar-jun 2019. On je ukazao da je najmanje realizacije u delu onih sredstava koji bi trebali da služe razvoju Vojvodine, da je ponovo evidentan pad prihoda od zakupa poljoprivrednog zemljišta i prihoda od naknada za vode... 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook