Govori

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Govori | Četvrtak, 24. 11. 2016. | Komentara: 0

Jakovljev: Ni u drugom rebalansu nema Vojvođanske akademije

Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Dušan Jakovljev izjavio je danas da se ni u drugom rebalansu budžeta AP Vojvodine nisu našla sredstva za Vojvođansku akademiju nauka, umetnosti i kulture. On je istakao da je to isključivo politička odluka zasnovana na pretpostavci kako će Ustavni sud odlučiti. 
Govori | Četvrtak, 24. 11. 2016. | Komentara: 0

Šta je sa zakonom o platama zaposlenih u lokalnim samoupravama?

Poslanici i poslanice Lige socijaldemokrata Vojvodine podržaće Predlog pokrajinske skupštinske odluke o bližem uređivanju načela za unutrašnju organizaciju i sistematizaciju radnih mesta, kazao je danas poslanik LSV u Skupštini AP Vojvodine Aleksandar Jovanović. Ipak, on je zatražio informaciju kada će biti donet Zakon o uređivanju plata ljudima koji rade u lokalnim samoupravama, ističući da je odluka o kojoj su danas diskutovali poslanici vojvođanske skupštine usamljena bez tog zakona čiji nacrt postoji.
Govori | Četvrtak, 24. 11. 2016. | Komentara: 0

LSV ne podržava rebalans i zaduživanje Vojvodine

Predsednik poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine Branislav Bogaroški izjavio je danas da poslanici i poslanice LSV neće podržati izveštaje o rebalansu pokrajinskog budžeta i odluku o zaduživanju. On je na sednici Skupštine AP Vojvodine istakao da poslanička grupa LSV ima rezerve prema predloženim izveštajima o Predlogu pokrajinske skupštinske odluke o rebalansu budžeta Vojvodine za 2016. godinu i o Predlogu pokrajinske skupštinske odluke o zaduživanju radi refinansiranja dela javnog duga AP Vojvodine.
Govori | Četvrtak, 24. 11. 2016. | Komentara: 0

LSV ne učestvuje u izboru pokrajinskog ombudsmana

Pokrajinska poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine mr Maja Sedlarević izjavila je danas da poslanici i poslanice LSV neće učestvovati u glasanju o izboru Pokrajinskog zaštitnika građana – ombudsmana jer Liga nije konsultovana o ovom kadrovskom rešenju. Ona je tokom skupštinske rasprave o izboru novog pokrajinskog ombudsmana navela da nije dobro što predlagač ovog kadrovskog rešenja nije konsultovao sve poslaničke grupe, odnosno i predstavnike opozicionih stranaka, jer bi rezultat bio bitno drugačiji. 
Govori | Četvrtak, 06. 10. 2016. | Komentara: 0

Opštinama i gradovima manji budžeti i do 33 milijardi godišnje

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Marinika Tepić ukazala je danas da će lokalnim samoupravama širom Srbije budžeti ubuduće biti manji između 26 i 33 milijardi dinara godišnje nego što su imali pre tzv. Dinkićevog zakona, koji danas Vlada navodi kao glavnog krivca i razlog za ovu izmenu. Tepićeva je taksativno navela kako su postepeno umanjivana sredstva opštinama i gradovima. Ona je prilikom rasprave o amandmanima na Predlog izmena zakona o finansiranju lokalnih samouprava ponovila da poslanici LSV neće glasati za ovaj zakonski predlog.
Govori | Utorak, 04. 10. 2016. | Komentara: 0

LSV protiv otimanja od lokalnih samouprava

BEOGRAD – Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Marinika Tepić kazala je danas da poslanici LSV neće podržati predložene izmene Zakona o finansiranju lokalne samouprave jer osnažava centralizaciju, jer se njime otima od lokalnih samouprava, a AP Vojvodina se tretira kao lokalna samouprava.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook