Govori

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Govori | Utorak, 08. 05. 2018. | Komentara: 0

Velike "bratske" i "patriotske" priče završe velikom krađom

Mi moramo biti racionalni u odnosima sa Rusijom, ne izmišljati fantomske priče o novim vidovima saradnje, nezaboravljajući gde je naše mesto, ukazao je na sednici Skupštine AP Vojvodine poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Jovanović.
Govori | Utorak, 08. 05. 2018. | Komentara: 0

Kostreš: LSV protiv Ruskog centra u Vojvodini

Današnja Skupština AP Vojvodine razgovara o stvarima koje su već rešene međudržavnim sporazumom koji su potpisale vlade Republike Srbije i Ruske Federacije, ali ne razgovara o životno važnim temama za građane Vojvodine kao što su Zakon o finansiranju i Zakon o nadležnosti, istakao je na sednici pokrajinskog parlamenta generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine i poslanik Bojan Kostreš.
Govori | Utorak, 08. 05. 2018. | Komentara: 0

Sredstva data organizacijama koje ne ispunjavaju uslove

Poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Aleksandar Jovanović objasnio je na današnjoj sednici da LSV ne može i neće podržati Izveštaj o poslovanju Pokrajinskog zavoda za ravnopravnost polova. Kako je rekao, uočeni su mnogi problemi, a potvrda mnogih nelogičnosti se nalazi i u Izveštaju vojvođanskog ombudsmana.
Govori | Utorak, 08. 05. 2018. | Komentara: 0

Zašto se kanalska mreža ne upisuje kao imovina Vojvodine?

Poslanička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u pokrajinskom parlamentu ne može da podrži Izveštaj o upravljanju i raspolaganju javne svojine Autonomne pokrajine Vojvodine za 2017, jer postoji velika šansa da će se najvredniji deo imovine prepustiti slučaju, odnosno da će se po automatizmu uknjižiti na ime Republike Srbije, ocenio je šef poslaničke grupe LSV u Skupštini AP Vojvodine Branislav Bogaroški.
Govori | Petak, 30. 03. 2018. | Komentara: 0

Ombudsman da bude hrabriji, otvoreniji i više sa ljudima

Zadatak ombudsmana je da kritikuje izvršnu vlast i da štiti ljudska prava. Budite hrabriji, budite otvoreniji i pokušajte da ostvarite ono za šta ste tu i postavljeni, poručio je pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Jovanović. Komentarišući izveštaj ombudsmana za prošlu godinu, Jovanović je pozdravio učešće i organizovanje zaštitnika građana na konferencijama, ali je zamerio što više nije bilo rada na terenu, odnosno u direktnom kontaktu sa građanima i građankama.
Govori | Petak, 30. 03. 2018. | Komentara: 0

Primenite sopstvenu odluku o ravnopravnosti polova

Pokrajinska poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Sandra Ristić iskazala je nezadovoljstvo što se na izbor zamenice pokrajinskog ombudsmana za oblast rodne ravnopravnosti čekalo gotovo godinu dana. Komentarišući izveštaj pokrajinskog ombudsmana, Ristić je pozdravila što je nastavljen projekat „Život bez nasilja“ i što je zaživelo rodno budžetiranje. Negodovala je što se Pokrajinska skupštinska odluka o ravnopravnosti polova ne sprovodi, pa je zatražila od pokrajinske administracije da poštuje i primenjuje odluke koje je donela.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook