Grad će učiniti sve da zaštiti interese i imovinu Novog Sada

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Petak, 11. 05. 2012. | Komentara: 0

Grad će učiniti sve da zaštiti interese i imovinu Novog Sada

NOVI SAD - Novi Sad će preko Gradskog javnog prvobranilaštva učiniti sve kako bi zaštitio interese i imovinu grada.

LSV

Međumesna autobuska stanica godišnje ostvaruju prihod od oko 224 miliona dinara za JGSP "Novi Sad", a ovo preduzeće čini jedno od osnovnih stubova u komunalnom sistemu grada - izjavio je prilikom obilaska MAS-a predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović, osvrćući se na na nedavnu presudu Privrednog suda u Novom Sadu, po kojoj grad, na ime odštete, preduzeću ATP "Vojvodina" treba da plati milijardu i 333 miliona dinara.

Jovanović je tokom današnjeg obilaska radova na rekonstrukcija MAS-a istakao da se vrlo dobro znaju odgovorni za spor oko Međumesne autobuske stanice.

- Koliko je bivša gradonačelnica Maja Gojković bila odgovorna prema građanima i imovini Novog Sada, najbolje su procenili Novosađani i Novosađanke na izborima. Ona i njena partija nisu dobili dovoljno glasova da uđu u Skupštinu grada Novog Sada - rekao je Jovanović. On je dodao da je aktuelna gradska vlast, i dok je bila opozicija za mandata Maje Gojković, jasno rekla da MAS ne treba da se zatvara.

- Mi i sada želimo da stanica ostane ovde, da stanične usluge bude kvalitetnije i uložićemo dosta truda da unapredimo ono što postoji - kazao je Jovanović.
Direktor JGSP-a "Novi Sad" Branislav Bogaroški objasnio je da su se pre mesec dana stvorili uslovi za rekonstrukciju MAS-a.

- Mi smo se odlučili da sve radove rasporedimo u nekoliko godina i da na taj način uspemo iz sopstevnih sredstava da završimo rekonstrukciju - poručio je Bogaroški.
On je naveo da je su ugrađeni displeji u čekaonici, postavljene elektronske rampe, zamenjena je nastrešnica, asflatirani su peroni, dodat je još jedan peron, a trenutno se radi pešačka staza od Bulevara Jaše Tomića do zgrade autobuske stanice.

- U planu za ovu godinu je zamena trafika koje se nalaze na peronima MAS-a. Na zgradi treba da postavimo klizna vrata i završavamo pripreme za postavljanje samouslužnih aparata, koji mogu da rade 24 časa - precizirao je Bogaroški, dodajući da će se na taj način pružiti kvalitetnija uslugu putnicima.

- Uveli smo i novi softver i nove štampače, pomoću kojih smo skratili vreme čekanja za izdavanje karata sedam puta. Sva ulaganja koja budemo radili na MAS-u biće uperena na povećanje komfora putnika i na kvalitet usluge - zaključio je Bogoroški.
Radovi koji se trenutno obavljaju iznose oko sedam miliona dinara, a ove godine je planirano da se uloži još oko 13 miliona dinara. Radove na Međumesnoj autobuskoj stanici obavljaju JKP "Stan" i JKP "Put".

(BILSV, 11.05.2012.)



Saopštenja | Sreda, 31. 01. 2024. | Komentara: 0

Zrenjanin je jedan od najskupljih gradova za život

Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani poziva predstavnike gradske vlasti da objasne građanima i građankama Zrenjanina kako da prežive mesec kada im je za zadovoljenje osnovnih životnih potreba neophodna skoro jedna i po plata, a od početka ove godine u Zrenjaninu je poskupelo grejanje, parking, usluge iznošenja i deponovanja smeća, a nedavno je poskupelo i odvođenje otpadnih voda za skoro 70 procenata.
Saopštenja | Ponedeljak, 29. 01. 2024. | Komentara: 0

Anketni odbor da istraži čime je Vulin zadužio Putinov režim da bi dobio orden njegove tajne službe

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođini zahteva od Narodne skupštine Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku formira Anketni odbor koji bi istražio delovanje bivšeg direktora Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Aleksandra Vulina.
Izjave | Ponedeljak, 22. 01. 2024. | Komentara: 0

Naprednjačka vlast promoviše Bajine koncerte i nameće govor mržnje

Predsednica novosadskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Maja Mrnuštik izjavila je da je neprimereno što aktuelna vlast na sve načine promoviše koncerte Baje Malog Knindže čiji su tekstovi puni mržnje i netrpeljivosti prema pripadnicima drugih nacionalnosti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook