Građanski protesti su opravdani

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 03. 12. 2021. | Komentara: 0

Građanski protesti su opravdani

Novi Sad, 03. decembar 2021 - Liga socijaldemokrata Vojvodine razume potrebu za organizovanjem građanskih ekoloških protesta protiv Rio Tinta i poziva svoje članstvo i simpatizere da ne ignorišu ovaj problem!

LSV
 
Građani Vojvodine veoma dobro znaju kakav je problem nemati ispravnu pijaću vodu, kako izgleda devastacija naših resursa od strane Gasproma i uništavanja šuma na Fruškoj gori i u Deliblatskoj peščari.
 
Vreme je da oko nekih tema budemo zajedno.
 
Nije daleko Jadar od Vojvodine i Beograda, ali neće biti ni ruska nuklearna elektrana u Vojvodini daleko od ostatka Srbije! Zato pored Rio Tinta protestujemo i protiv nuklearne elektrane u Vojvodini, Gaspromovih aktivnosti koje ugrožavaju životnu sredinu i robovskih uslova rada u kineskom Linglongu.
 
Naravno da je građanska neposlušnost način da se iskaže nezadovoljstvo, posebno kada ne možete kroz institucije da delujete kao građani ili kada građani, zahvaljujući bojkotu, nemaju svoje predstavnike u institucijama.
 
I Liga će se pridružiti građanskim protestima jer je to opravdan način da kažemo da smo protiv ruske nuklearke, Gaspromovog uništavanja resursa u Vojvodini i kineskog robovskog odnosa prema radnicima.
 
Tražimo da se uhapse svi batinaši koji su prošle nedelje tukli građane u Šapcu, jer su to oni isti koji su ispred murala Mladiću napadali Aidu Ćorović i građane koji su hteli da uklone mural, isti oni koji napadaju kancelarije LSV, spaljuju zastavu Vojvodine ili preko nacionalnih frekvencija pozivaju na linč političkih neistomišljenika i vređaju građanke i građane Vojvodine po nacionalnoj osnovi.
 
Nasilje je nedopustivo i vlast je dužna da svako nasilje spreči, inače će biti odgovorna za građanske sukobe!
 
Pozivamo sve na mir i uzdržanost, ali ako država ne obuzda parapolicijske falange na ulici, mi ćemo se braniti.
Tražimo da se kazne policajci iz Beograda koji su tukli građane. Jer mi plaćamo tu policiju. Oni treba da čuvaju nas, a ne kriminalce i huligane!
 
I za kraj, pozivamo sve da izbegavaju sukobe jer oni neće rešiti krizu već će je produbiti.


Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Utorak, 27. 02. 2024. | Komentara: 0

Napad na grb i zastavu Vojvodine napad su na samu autonomiju Vojvodine

Pre 20 godina, odlukom njene Skupštine, Autonomna Pokrajina Vojvodina dobila je svoje simbole. Zastavu i grb.
Odbori LSV | Ponedeljak, 26. 02. 2024. | Komentara: 0

Zašto načelnik Gradske uprave Zrenjanina Nenad Domjeskov krije informacije od javnog značaja?

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina uputila je još 22. januara Gradskoj upravi Zrenjanina zahtev kojim traži informaciju o ukupnom broju građana sa teritorije grada Zrenjanina koji su upisani u birački spisak.

Saopštenja | Petak, 23. 02. 2024. | Komentara: 0

Obustaviti postupak proterivanja Andreja Gnjota i Elene Koposove

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI zahteva od vlasti da zaustave proterivanje aktivista Andreja Gnjota iz Belorusije i Elene Koposove iz Ruske Federacije, koji su spas od progona u svojim državama pronašli u Srbiji.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook