Hitno i najstrožije sankcionisati poziv na linč Nedima Sejdinovića

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 11. 07. 2013. | Komentara: 0

Hitno i najstrožije sankcionisati poziv na linč Nedima Sejdinovića

NOVI SAD, 11. jul - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva hitnu reakciju svih nadležnih institucija kako bi se najoštrije sankcionisao poziv na linč novosadskog novinara Nedima Sejdinovića objavljen na portalu www.koreni.rs, a koji je preneo i portal www.intermagazin.rs.

LSV
 
Poziv na linč i polemisanje o nečijoj nacionalnoj pripadnosti su posledica činjenice da se ovo društvo nikada nije jasno odredilo prema ratnohuškačkom novinarstvu devedesetih.

Mržnja koja isijava iz svakog slova objavljenog na račun Sejdinovića nije vidljiva samo u tom, nego i u drugim tekstovima kojima autori polemišu na račun Vojvodine i njene autonomije, pa je jasno da njima u stvari smeta

Vojvodina i sve njene različitosti, kao i evropski put Srbije.

Najmanje što može da učini država u kojoj su novinari ubijani, a ubice više od decenije nisu pronađene jeste da hitno i najoštrije sankcioniše ovakve izlive mržnje i nacionalne netrpeljivosti.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Sreda, 11. 05. 2011. | Komentara: 0

Da li je bilo greške i sa statističkim podacima za AP Vojvodinu?

NOVI SAD - Bez namere da ulazimo u tehnike rada Republičkog zavoda za statistiku, smatramo nedopustivim da država nema jasan podatak o bruto društvenom proizvodu za 2009. godinu.
Izjave | Sreda, 11. 05. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Zašto nije suđeno ratnim huškačima?

NOVI SAD - Otvarajući izložbu kustoskinje Kiristine Meneši u Muzeju Vojvodine pod nazivom "Ratna propaganda u Vojvodini 1941-1945" predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ocenio je danas da su ovakve izložbe beskonačno važne "jer su zlo fašizma i zlo nacizma nešto što se uvek može vratiti". 
Izjave | Sreda, 11. 05. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Beogradskim strankama važnije centrale od interesa Vojvodine

NOVI SAD - Komentarišući podatke po kojima bi i na predstojećim pokrajinskim izborima veliki broj ljudi glasao pre svega za velike političke partije sa sedištem u Beogradu, Aleksandra Jerkov, portparolka i republička poslanica Lige socijademokrata Vojvodine, za Nacionalni građanski ističe da je problem u tome što se izbori održavaju istovremeno, iako teme nisu iste na lokalu i na nivou države.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook