Hitno identifikovati i kazniti napadače u Beški

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 17. 01. 2017. | Komentara: 0

Hitno identifikovati i kazniti napadače u Beški

Novi Sad, 17. januar 2017. - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje brutalan fizički napad na članice i članove Inicijative mladih za ljudska prava.
Nedopustivo je i sramno pesničenje i šutiranje devojaka i mladića samo zato što su se usudili da skrenu pažnju na činjenicu da je krajnji trenutak da zaćute ratni zločinci kako bi se progovorilo o žrtvama. 

LSV

Još je užasnije ukoliko su tačne informacije sa lica mesta da su batinaši iz obezbeđenja tribine SNS nakon prebijanja devojaka i mladića još demolirali njihove automobile i fotografisali tablice.

Ukoliko odmah ne bude poznat identitet tih nasilnika i ako odmah ne budu zbog toga sankcionisani, biće sasvim jasno da policija u Republici Srbiji ima stranačka ograničenja u postupanju.

Niko nema prava da tuče i zastrašuje!

Niko nema pravo da gura i sklanja kameru koja sve to snima! I niko nema pravo da to toleriše.

Ako je neko zaboravio, Veselin Šljivančanin je u Haškom tribunalu osuđen na 10 godina zatvora zbog pomaganja i podržavanja mučenja oko 200 hrvatskih zarobljenika na farmi Ovčara kod Vukovara u jesen 1991.godine. Oslobođen je nakon dve trećine odslužene kazne.

A Beška je u kojoj je večeras trebalo da govori na tribini SNS je pored Hrtkovaca i Slankamena, jedno od mesta koje je obeležio progon građana hrvatske nacionalnosti mračnih devedesetih godina.

Večerašnji incident u mnogome podseća na samo, hapšenja Šljivančanina 2003. godine kada je u neredima u Beogradu povređeno 46 policajaca, uništeno sedam policijskih džipova, dve marice,  desetine privatnih automobila, kao i brojni prozori na zgradama. Tada je demoliran i sam centar Novog Sada, za čega niko do danas nije odgovarao.

Potpredsednik
Lige socijlademokrata Vojvodine
Aleksandar Jovanović



Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook