Hitno pronaći huligane koji su razbili stakla na prostorijama Islamskog centra u Novom Sadu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 02. 08. 2011. | Komentara: 0

Hitno pronaći huligane koji su razbili stakla na prostorijama Islamskog centra u Novom Sadu

LSVLiga socijaldemokrata Vojvodine  najoštrije osuđuje sinoćnje razbijanje stakala na prostorijama Islamskog centra u Novom Sadu i očekuje da nadležni organi što pre otkriju počinioce.Sam čin je utoliko strašniji kada se uzme u obzir da su štetu napravili huligani bejzbol palicama i da su se vernici plašili da izađu i spreče ih.

Kada se toj nameri, da se izazove incident i ljudi plaše, još doda i činjenica da je sve  učinjeno na početak Ramazana, scenario u mnogome podseća na razbijanje pekara čiji su vlasnici Albanci koje pamtimo iz 2008. godine.

To je isti scenario iz mračnih devedesetih, zbog kojeg su Vojvodinu napustile na hiljade Mađara, Hrvata i pripadnika drugih nacionalnih zajednica.

Brzim hapšenjem i oštrim kaznama za počinioce ovog gnusnog dela, država će pokazati da brine za sve svoje građane i da niko i nigde u Srbiji, a naročito ne u multinacionalnoj i multikofesionlnoj Vojvodini, ne sme da se plaši i bude na bilo koji način ugrožen.

Huligani su nam puno puta tokom prethodnih godina, a naročito u poslednjih nekoliko dana, naneli mnogo štete. Vreme je da konačno i najoštrije budu kažnjeni za to.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook