Hoćemo raspravu o NIS u Skupštini

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 09. 09. 2014. | Komentara: 0

Hoćemo raspravu o NIS u Skupštini

BEOGRAD – Govoreći o inicijativi Lige socijaldemokrata Vojvodine da se na dnevni red Skupštine Vojvodine uvrsti tema privatizacije Naftne industrije Srbije, šef poslaničke grupe LSV u pokrajinskom parlamentu Branislav Bogaroški objašnjava za Kurir da ako neko uvažava njegovu stranku kao partnera, onda treba i da se izjasni. 

LSV

– U proteklih šest godina, otkako je privatizovan NIS, podneli smo 37 inicijativa da se o privatizaciji NIS raspravlja u pokrajinskom parlamentu i utvrde mehanizmi za obeštećenje Vojvodine. Naš predlog je da se u vlasničkom udelu Srbije utvrdi i deo koji pripada Vojvodini. Ne uslovljavamo mi ni SNS, ni DS. Ako nas neko uvažava kao partnera, želi da sarađuje sa LSV, onda treba da se izjasni i o tome – objašnjava Bogaroški.       

(BILSV, 09. 09. 2014) 





Odbori LSV | Subota, 07. 05. 2011. | Komentara: 0

Zrenjaninci organizovali akciju povodom Dana pobede nad fašizmom

ZRENJANIN - Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin organizovala je akciju povodom obeležavanja 9. maja, Dana pobede nad fašizmom i Dana Evrope. Aktivistkinje i aktivisti skrenuli su pažnju da fašizam danas možemo da prepoznamo kroz učestale pojave diskriminacije, u manifestacijama punim nasilja i mržnje, kao i kroz slučajeve progona i rasizma.
Izjave | Subota, 07. 05. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: LSV neće podržati zakon o Dvorskom kompleksu

NOVI SAD - Karađorđevići i Dedinje podelili su vladajuću koaliciju u kojoj su brojni protiv toga da nekadašnji kraljevski dvor bude besplatno dat na koriščenje princu Aleksandru i njegovoj porodici, kako to piše u Predlogu zakona o Dvorskom kompleksu, javlja Nacionalni građanski. Portparloka Lige socijaldemoktrata Vojvodine Aleksandra Jerkov, kaže za taj list da s obzirom da Srbija nije monarhija, LSV neće podržati ovaj zakon.
Omladina LSV | Petak, 06. 05. 2011. | Komentara: 0

1000 balona povodom Dana pobede nad fašizmom

NOVI SAD - Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine obeležiće u nedelju 8. maja Dan pobede nad fašizmom puštanjem 1000 balona u centru Novog Sada. Tim povodom LSVO će najpre organizovati uličnu akciju u Zmaj Jovinoj ulici ispred broja 19. sa početkom u 12 časova.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook