Ako EU posluša Đukanovića, Balkan više neće biti bure baruta

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Iz medija | Sreda, 24. 04. 2019. | Komentara: 0

Ako EU posluša Đukanovića, Balkan više neće biti bure baruta

PODGORICA - Na sastanku u Berlinu 29. aprila, na kojem će se na inicijativu njemacke kancelarke Angele Merkel i francuskog predsjednika Emanuela Makrona, sastati lideri Zapadnog Balkana, jedna od glavnih tema će biti odnosi Srbije i Kosova i očuvanje stabilnosti regiona, a znacajnu ulogu će imati i predsjednik Crne Gore Milo Đukanović. Inače, Merkel Makron uputili su zajednički poziv predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću, za učešće na ovom sastanku, kojem će prisustvovati i predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić, predsjednik i premijerka Srbije Aleksandar Vučić i Ana Brnabić, predsjednik i premijer Kosova Hašim Tači i Ramuš Haradinaj, kao i premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev. 

Predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak kaže za Vikend novine, da je Đukanović političar koji ima kapacitet da značajno, možda i odlučujuće, doprinese dijalogu na Zapadnom Balkanu. 

LSV

- Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović je, apsolutno, čovjek od najvišeg mogućeg političkog poznavanja situacije u regionu. Sa druge strane, on je čovjek koji je donošenjem odluka, kada je od toga zavisilo dosta toga, uključujući i njegov život, pokazao da umije da povuče hrabar potez kada je to trebalo - rekao je Čanak za taj list. 

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine smatra da se region nalazi u veoma lošoj situacij i i da ga je Evropa zapostavila, našta su i on i Đukanović u više navrata ukazivali. 

- Potpuno sam uvjeren da je politika koju vaš predsjednik vodi već više decenija, politika, koja, ukoliko bi se dosljedno primjenjivala u regionu, Balkan pretvorila u nešto sasvim drugo, stabilno i demokratsko društvo, a ne vječito bure baruta -kazao je Čanak.

(SzILSV, 24.04.2019)



Iz medija | Ponedeljak, 18. 03. 2024. | Komentara: 0

Čisti izborni uslovi su odlika normalne, pristojne, demokratske zemlje

Čisti izborni uslovi, po mom mišljenju, nisu ni mesto ni predmet cenjkanja, jer se tu ne govori o političkom programu ili ideji da li Srbija treba da ide malo više levo ili desno i da li porez treba da bude manji ili veći. 
Iz medija | Utorak, 05. 12. 2023. | Komentara: 0

Vreme je da se probudimo i pokrenemo Vojvodinu

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš kaže da na pokrajinskim izborima očekuje da se čuje glas Vojvodine i Vojvođana. U intervjuu za „Politiku“ prvi na listi „Vojvođani – Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani, Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara, Zajedno za Vojvodinu – Bojan Kostreš“ navodi da većina partija i koalicija koje učestvuju na pokrajinskim izborima nije našla za shodno čak ni da reč Vojvodina stavi u naziv svoje liste i ističe da to dovoljno govori o njihovom odnosu prema pokrajini.
Iz medija | Četvrtak, 23. 11. 2023. | Komentara: 0

Vojvodina je evropski motor Srbije

Ubrzani razvoj Vojvodine je zasigurno kraći put Srbije u Evropsku uniju. Vojvodina je za nas pokrajina kojoj je tolerancija drugo ime. Multietnička i multikulturalna Vojvodina primer je sklada kakav mora da postoji. Zato je važno da se ono što se u Vojvodini proizvede i pošalje prema Srbiji, u budžet Srbije, podeli na ravne časti. Samo decentrazovane države mogu brže napredovati, rekao je predsednik Vojvođana LSV Bojan Kostreš u intervjuu za Novi magazin.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook