Lustracijom bi SPS platio račun iz devedesetih

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Iz medija | Utorak, 22. 11. 2011. | Komentara: 0

Lustracijom bi SPS platio račun iz devedesetih

BEOGRAD - Nakon izjava ministra Milutina Mrkonjića, koji je dao javnu podršku “pet M” (Dragoljub Milanović, Mirjana Marković, Marko Milošević, Rade Marković i Mihalj Kertes), te oslobođanja Marka Miloševića za batinjenje “otporaša”, ponovo se povela priča o lustraciji.

Nenad Čanak

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak u intervjuu za “Blic” kaže da za lustraciju nikad nije kasno.
- Prošlo je 66 godina od završetka Drugog svetskog rata, a centar “Simon Vizental” i dalje radi. Priča o tome da je lustracija zakasnila ide u prilog kreatorima društva devedesetih.

Ko bi sve trebalo da bude lustriran?
- Lustracija bi najviše, u stranačkom smislu, doprinela SPS-u jer bi platio račun za devedesete. Ovako, vi imate situaciju da se Marku Miloševiću prašta to što je hteo da seče čoveka testerom. Ministar u Vladi, koja bi trebalo da bude proevropska, raspituje se za sudbinu Mihalja Kerteza za koga se zaboravlja da nije bio samo direktor Savezne uprave carine, nego i načelnik Državne bezbednosti. Ukoliko Mira Marković ne izađe pred lice pravde, to će biti strašna mrlja u istoriji.

Ko bi trebalo da odlučuje o lustraciji?
- To ne sme da radi ni jedna stranka. Za to bi morala da bude formirana državna komisija koja bi sačinila spisak.

Šta nam garantuje da lustracija neće biti sporvedena selektivno?
- Ništa nam to ne garantuje. Međutim, hajde da počnemo da radimo, pa da prvo vidimo šta će biti.

(BILSV, 22. 11. 2011.)



Iz medija | Ponedeljak, 18. 03. 2024. | Komentara: 0

Čisti izborni uslovi su odlika normalne, pristojne, demokratske zemlje

Čisti izborni uslovi, po mom mišljenju, nisu ni mesto ni predmet cenjkanja, jer se tu ne govori o političkom programu ili ideji da li Srbija treba da ide malo više levo ili desno i da li porez treba da bude manji ili veći. 
Iz medija | Utorak, 05. 12. 2023. | Komentara: 0

Vreme je da se probudimo i pokrenemo Vojvodinu

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš kaže da na pokrajinskim izborima očekuje da se čuje glas Vojvodine i Vojvođana. U intervjuu za „Politiku“ prvi na listi „Vojvođani – Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani, Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara, Zajedno za Vojvodinu – Bojan Kostreš“ navodi da većina partija i koalicija koje učestvuju na pokrajinskim izborima nije našla za shodno čak ni da reč Vojvodina stavi u naziv svoje liste i ističe da to dovoljno govori o njihovom odnosu prema pokrajini.
Iz medija | Četvrtak, 23. 11. 2023. | Komentara: 0

Vojvodina je evropski motor Srbije

Ubrzani razvoj Vojvodine je zasigurno kraći put Srbije u Evropsku uniju. Vojvodina je za nas pokrajina kojoj je tolerancija drugo ime. Multietnička i multikulturalna Vojvodina primer je sklada kakav mora da postoji. Zato je važno da se ono što se u Vojvodini proizvede i pošalje prema Srbiji, u budžet Srbije, podeli na ravne časti. Samo decentrazovane države mogu brže napredovati, rekao je predsednik Vojvođana LSV Bojan Kostreš u intervjuu za Novi magazin.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook