Mađarska je stala na stranu jedne stranke

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Iz medija | Utorak, 18. 10. 2011. | Komentara: 0

Mađarska je stala na stranu jedne stranke

BEOGRAD - Vladajuća većina pristala je na amandman Saveza vojvođanskih Mađara, koji je podržla i Liga socijaldemokrata Vojvodine, a kojim se rebalansom budžeta za 2011. godinu Vojvodini vraća dug od osam milijardi dinara, potvrdila je u intervjuu listu Kurir Aleksandra Jerkov, porparolka i narodna poslanica LSV.

Alkesandra Jerkov

Ipak, sa SVM imate potpuno suprotne stavove o Zakonu o restituciji.

- SVM ne može dobiti ono što traži! Njihov zahtev je da se svi koji su pre 6. aprila 1941. godine imali prebivalište u Srbiji oslobode svake odgovornosti za fašizam. Među njima ima i onih koji su dobrovoljno stupali u okupacione snage i činili zločine za koje nisu osuđeni. Oni koji su prisilno mobilisani su nešto drugo.

Čak i Mađarska najavljuje da će, zbog tog zakona, uložiti veto na kandidaturu Srbije za EU.

- Začuđujuće, ali stala je na stranu jedne stranke. Pretpostavljam da je to zato što nisu pažljivo proučili zakon. Taj uslov nije legitiman. EU je i nastala na temelju antifašizma.

Nenad Čanak je rekao da Beogradom haraju horde fašista.

- Činjenica je da postoje neke fašističke, klerofašističke i nacističke organizacija. Zbog njihovih pretnji Srbija se već jednom povukla, što šalje poruku da su jači od države.

(Kurir, 18. 10. 2011.)




Iz medija | Ponedeljak, 18. 03. 2024. | Komentara: 0

Čisti izborni uslovi su odlika normalne, pristojne, demokratske zemlje

Čisti izborni uslovi, po mom mišljenju, nisu ni mesto ni predmet cenjkanja, jer se tu ne govori o političkom programu ili ideji da li Srbija treba da ide malo više levo ili desno i da li porez treba da bude manji ili veći. 
Iz medija | Utorak, 05. 12. 2023. | Komentara: 0

Vreme je da se probudimo i pokrenemo Vojvodinu

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš kaže da na pokrajinskim izborima očekuje da se čuje glas Vojvodine i Vojvođana. U intervjuu za „Politiku“ prvi na listi „Vojvođani – Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani, Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara, Zajedno za Vojvodinu – Bojan Kostreš“ navodi da većina partija i koalicija koje učestvuju na pokrajinskim izborima nije našla za shodno čak ni da reč Vojvodina stavi u naziv svoje liste i ističe da to dovoljno govori o njihovom odnosu prema pokrajini.
Iz medija | Četvrtak, 23. 11. 2023. | Komentara: 0

Vojvodina je evropski motor Srbije

Ubrzani razvoj Vojvodine je zasigurno kraći put Srbije u Evropsku uniju. Vojvodina je za nas pokrajina kojoj je tolerancija drugo ime. Multietnička i multikulturalna Vojvodina primer je sklada kakav mora da postoji. Zato je važno da se ono što se u Vojvodini proizvede i pošalje prema Srbiji, u budžet Srbije, podeli na ravne časti. Samo decentrazovane države mogu brže napredovati, rekao je predsednik Vojvođana LSV Bojan Kostreš u intervjuu za Novi magazin.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook