Kikinda podržala Čanka, Bogaroškog, Jovanovića i Stojšića

 
 
Izbori u LSV
Izbori LSV | Subota, 17. 11. 2012. | Komentara: 0

Kikinda podržala Čanka, Bogaroškog, Jovanovića i Stojšića

KIKINDA - Na sednici Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine u Kikindi, jednoglasno je podržan Nenad Čanak kao kandidat za predsednika stranke, a Branislav Bogaroški, Aleksandar Jovanović i Đorđe Stojšić za potpredsednike LSV.

LSVOni su na sednici, koja je održana u četvrtak uveče, u pojedinačnim izlaganjima predstavili program kojim će se rukovoditi u svom daljem radu ako budu izabrani. Pozitivno su ocenili činjenicu da je Liga uspela da ostane na vlasti u Kikindi i odupre se prekrajanju izborne volje građana i prekomponovanju vlasti na lokalnom nivou po ugledu na republičku.
Kandidati i kandidatkinja za stalni sastav Glavnog odbora stranke koji su dobili najviše glasova su Svetislav Zorić, Đurđina Jerinkić, Miloš Pejakov i Duško Radaković. Osim njih, kandidovali su se i Snežana Vukić i Svetislav Markov.

(BILSV,  17.11.2012)Izbori LSV | Ponedeljak, 24. 09. 2018. | Komentara: 0

Predstavljanje kandidata i kandidatkinja na izborima u LSV

Kratke biografije i poruke kandidatkinja i kandidata za Glavni odbor i Predsedništvo LSV
Izbori LSV | Nedelja, 23. 09. 2018. | Komentara: 0

LSV u EFI - višegodišnja borba za pravo na samoopredeljenje

Svaki narod i regija Evrope ima pravo da bira svoju sudbinu i institucionalni okvir u kojem će se najbolje razvijati. Da li je u pitanju poštovanje jezičkih ili kulturnih prava, zahtevanje autonomije ili postizanje nezavisnosti putem referenduma,  moraju se podržati svi predlozi koji omogućavaju ljudima da se izraze na demokratski, transparentan i miran način.
Izbori LSV | Subota, 22. 09. 2018. | Komentara: 0

Vojvodina mora da bude primer ekološke i energetski samoodržive regije

Autonomna Pokrajina Vojvodina raspolaže brojnim prirodnim resursima: plodnim zemljištem, rezervama vode, lekovitim biljem, termalnim izvorima, naftom i gasom. Međutim, sadašnji model prostornog i ekonomskog razvoja doveo je do sve očiglednijeg ugrožavanja ovih resursa, do vidljivih klimatskih promena i velikog gubitka biodiverziteta.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook