Kostreš: Čanak za sad jedini kandidat za lidera LSV

 
 
Izbori u LSV
Izbori LSV | Sreda, 31. 10. 2012. | Komentara: 0

Kostreš: Čanak za sad jedini kandidat za lidera LSV

NOVI SAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je za današnji Dnevnik da nema nikakva saznanja o kandidaturi za čelnu poziciju u toj stranci koju je najavio nekadašnji funkcioner LSV Emil Fejzulahi jer u stranku nije stigao nijedan zvaničan predlog u tom pogledu.

Bojan Kostreš

Kostreš, koji je i na čelu odbora LSV-a zaduženog za pripremu izbornog kongresa zakazanog za 8. decembar, rekao je da je do sad obrazac za kandidovanje na čelnu poziciju u toj stranci preuzeo jedino aktuelni lider Nenad Čanak.
- Od 40 opštinskih i gradskih odbora stranke koji imaju pravo da predlažu kandidate za funkcije u stranci, pa i za mesto predsednika, do sad nijedan nije predložio nikog drugog sem Nenada Čanka - naveo je Kostreš. On je dodao da je, po proceduri, za kandidovanje na čelnu poziciju u LSV-u neophodno obezbediti podršku najmanje 15 opštinskih i gradskih odbora, ili 30 odsto članova Glavnog odbora, odnosno isto toliki procenat glasova članova stranke. Podsetio je na to da rok za predaju kandidatura za sve funkcije u stranci ističe 5. novembra.
Kostreš nije želeo da komentariše ocene Emila Fejzulahija da je vreme da Čanak nakon 22 godine ode s liderske pozicije u LSV-u i da za tu stranku nema mogućnosti napretka ako na njeno čelo ne dođe neko drugi, već je samo rekao da će „na to odgovoriti kongres LSV-a 8. decembra".
Po Kostrešovim rečima, do sad je ozvaničeno pet kandidatura za potpredsedničke funkcije u stranci, a ovih dana se očekuje i šesta. U trci za tri potpredsednička mesta biće Đorđe Stojšić, Branislav Bogaroški, Aleksandar Jovanović, Olena Papuga i Maja Timotijević, a kandidaturu je, kako kaže, najavio i Tibor Vaš. Dodao je i da će se za 50 mesta u stalnom sastavu Glavnog odbora stranke takmičiti oko 150 kandidata.
Na Kongresu LSV-a 8. decembra u Novom Sadu biraće se kompletno rukovodstvo stranke, nakon čega će Glavni odbor izabrati novo Predsedništvo i novi Izvršni odbor stranke. Najvljeno je takođe da će na kongresu doći i do promene u Programu i Statutu Lige socijaldemokrata Vojvodine.
 
(BILSV, 31.10.2012)Izbori LSV | Ponedeljak, 24. 09. 2018. | Komentara: 0

Predstavljanje kandidata i kandidatkinja na izborima u LSV

Kratke biografije i poruke kandidatkinja i kandidata za Glavni odbor i Predsedništvo LSV
Izbori LSV | Nedelja, 23. 09. 2018. | Komentara: 0

LSV u EFI - višegodišnja borba za pravo na samoopredeljenje

Svaki narod i regija Evrope ima pravo da bira svoju sudbinu i institucionalni okvir u kojem će se najbolje razvijati. Da li je u pitanju poštovanje jezičkih ili kulturnih prava, zahtevanje autonomije ili postizanje nezavisnosti putem referenduma,  moraju se podržati svi predlozi koji omogućavaju ljudima da se izraze na demokratski, transparentan i miran način.
Izbori LSV | Subota, 22. 09. 2018. | Komentara: 0

Vojvodina mora da bude primer ekološke i energetski samoodržive regije

Autonomna Pokrajina Vojvodina raspolaže brojnim prirodnim resursima: plodnim zemljištem, rezervama vode, lekovitim biljem, termalnim izvorima, naftom i gasom. Međutim, sadašnji model prostornog i ekonomskog razvoja doveo je do sve očiglednijeg ugrožavanja ovih resursa, do vidljivih klimatskih promena i velikog gubitka biodiverziteta.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook