Kostreš: Čanak za sad jedini kandidat za lidera LSV

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izbori LSV | Sreda, 31. 10. 2012. | Komentara: 0

Kostreš: Čanak za sad jedini kandidat za lidera LSV

NOVI SAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je za današnji Dnevnik da nema nikakva saznanja o kandidaturi za čelnu poziciju u toj stranci koju je najavio nekadašnji funkcioner LSV Emil Fejzulahi jer u stranku nije stigao nijedan zvaničan predlog u tom pogledu.

Bojan Kostreš

Kostreš, koji je i na čelu odbora LSV-a zaduženog za pripremu izbornog kongresa zakazanog za 8. decembar, rekao je da je do sad obrazac za kandidovanje na čelnu poziciju u toj stranci preuzeo jedino aktuelni lider Nenad Čanak.
- Od 40 opštinskih i gradskih odbora stranke koji imaju pravo da predlažu kandidate za funkcije u stranci, pa i za mesto predsednika, do sad nijedan nije predložio nikog drugog sem Nenada Čanka - naveo je Kostreš. On je dodao da je, po proceduri, za kandidovanje na čelnu poziciju u LSV-u neophodno obezbediti podršku najmanje 15 opštinskih i gradskih odbora, ili 30 odsto članova Glavnog odbora, odnosno isto toliki procenat glasova članova stranke. Podsetio je na to da rok za predaju kandidatura za sve funkcije u stranci ističe 5. novembra.
Kostreš nije želeo da komentariše ocene Emila Fejzulahija da je vreme da Čanak nakon 22 godine ode s liderske pozicije u LSV-u i da za tu stranku nema mogućnosti napretka ako na njeno čelo ne dođe neko drugi, već je samo rekao da će „na to odgovoriti kongres LSV-a 8. decembra".
Po Kostrešovim rečima, do sad je ozvaničeno pet kandidatura za potpredsedničke funkcije u stranci, a ovih dana se očekuje i šesta. U trci za tri potpredsednička mesta biće Đorđe Stojšić, Branislav Bogaroški, Aleksandar Jovanović, Olena Papuga i Maja Timotijević, a kandidaturu je, kako kaže, najavio i Tibor Vaš. Dodao je i da će se za 50 mesta u stalnom sastavu Glavnog odbora stranke takmičiti oko 150 kandidata.
Na Kongresu LSV-a 8. decembra u Novom Sadu biraće se kompletno rukovodstvo stranke, nakon čega će Glavni odbor izabrati novo Predsedništvo i novi Izvršni odbor stranke. Najvljeno je takođe da će na kongresu doći i do promene u Programu i Statutu Lige socijaldemokrata Vojvodine.
 
(BILSV, 31.10.2012)



Izbori LSV | Subota, 08. 12. 2012. | Komentara: 0

Izabrano i 50 članova i članica stalnog sastava GO LSV

NOVI SAD - NA IX Kongresu Lige socijaldemokrata Vojvodine danas je izabrano i 50 članica i članova stalnog sastava Glavnog odbora LSV. Za izbor kandidata i kandidatkinja sa liste Banat glasalo je 1046 delegata, evidentirano je 50 nevažećih listića, a 996 važećih.
Izbori LSV | Subota, 08. 12. 2012. | Komentara: 0

Kostreš zamenik predsednika, a izabrani potpredsednici LSV i predsednik Političkog saveta

NOVI SAD - U nastavku IX Kongresa LSV Bojan Kostreš izabran je zamenika predsednika LSV i generalnog sekretara stranke. Od 986 delegata koji su glasali, bilo je 8 nevažećih listića, a važećih 978. Za izbor Kostreša za zamenika predsednika je glasalo 921 a protiv 57. Od 982 delegata koliko je glasalo, 7 listića je bilo nevažećih, 975 važećih, od kojih je 925 glasalo za izbor Kostreša za generalnog sekretara LSV, dok je 50 bilo protiv.
Izbori LSV | Subota, 08. 12. 2012. | Komentara: 0

U toku glasanje za izbor potpredsednika LSV

NOVI SAD – Na IX Kongresu Lige socijaldemokrata Vojvodine u toku je glasanje za izbor potpredsednika LSV.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook